avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Activitate Bravos

Activitate Bravos

Popu a scris:

Contabilitatea in partida simpla, obligatiorie pentru cei impusi la norma de venit

OUG 125/2011 instituie, in cazul contribuabililor care desfasoara activitati pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit, obligatia de a completa rubrica de incasari din Registrul-jurnal de incasari si plati.

Pana acum, acesti contribuabili nu erau obligati sa organizeze si sa conduca contabilitate in partida simpla pentru activitatile respective.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...


Eeee, si uite acum ce surpriza avem cu contabilitatea in partida simpla...nu ca ar fi grea dar ne instituie niste obligatii in plus...
Deci, partea de incasari din registru de incasari va fi obligatorie, asta nediscutabil. Bun, acum PFA daca este obligat sa tina contabilitate in partida simpla, nu cumva e obligat sa tina si Registru inventar ???
Daca despre Registru de Incasari si plati e clar, despre Registrul inventar nu prea. Ambele registre trebuie inregistrate la finante? eu asa stiam...si n-as vrea sa fac doua drumuri...
Popu, multumesc pentru toate informatiile referitoare la PFA, pe care le-ai adus pe mai multe topicuri si mai ales pentru faptul ca ele sunt foarte corecte ! De asemenea multumesc tuturor care si-au facut timp si ne-au sprijinit cu un sfat corect, pentru care ne-ar fi costat multe, multe ore de cautari
Multumesc frumos Laura pentru lamurire si baza legala
Dar P.F.A -ul la norma de venit depune declaratia 200 ?????
t.simona a scris:


Ordonanta 99/2000 sanctioneaza "exercitarea de activitati de comert cu ridicata si comert cu amanuntul in aceeasi structura de vanzare, respectiv suprafata de vanzare, cu amenda de la 2.000 lei la 10.000 lei si cu interzicerea uneia dintre cele doua activitati;"


Bravos,
indiferent de forma de organizare (pfa cu norma de venit) trebuie sa respectati prevederile legale. Oug 28/1999 se aplica de catre toti agentii economici care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii direct catre populatie, indiferent de ce relevanta au aceste bonuri fiscale pt contabilitatea (respectiv impozitul) dvoastra.
Sanctiunile si amenzile ce se aplica pentru neemiterea bonurilor fiscale pt fiecare livrare si prestare de serviciu vi se adreseaza si dvoastra (amenda intre 8000 si 10000 lei si suspendarea activitatii pt 3 luni), iar garda financiara nu va iarta cu siguranta.
Procedati foarte corect tinind evidenta prestarilor de servicii in jurnalul de vinzari, dar documentul care va justifica valoarea vinzarilor si tva-ul aferent serviciilor platite cu cardul nu poate fi nici chitanta POS, nici extrasul de cont (pt suma incasata prin banca). In cazul dvoastra poate fi numai raportul Z (zilnic) al casei de marcat.

Pt incasarea cu card emiteti bon fiscal la care alegeti modalitatea de incasare card. Incasarile nu se dubleaza pentru ca la raportul zilnic exista o defalcare a totalului vinzarilor pe tipuri de incasari: cash, card, etc (in caserie s-ar inregistra numai incasarile cash). In Jurnalul de vinzari inregistrati totalul raportului Z (care include si vinzarile achitate cu card).


Multumesc mult Simona ! Explicatiile tale au fost foarte corecte si mi-au fost foarte utile .
Răspuns la discuția imputernicire PFA
Sa va spun si eu parerea mea. Eu am PFA pe coafor. Pentru a desfasura aceasta activitate, organele abilitate mi-au impus sa indeplinesc anumite conditii :sa am cursuri in domeniul coafurii recunoscute de stat, sa am analizele facute la zi, sa urmez cursuri de igiena, sa am un caiet de sterilizare, sa am anumite solutii cu care sa sterilizez ....si lista e foarte mare..
Ce-ar insemna ca (situatia e doar ipotetica) eu sa deleg printr-o procura unuia din parinti, care sa zicem ca are hepatita, nu are cursuri in domeniul coafurii, nu are minime cunostinte de igiena si nici cursuri, are 70 de ani...???
Parerea mea e ca NU se poate delega aceasta calitate, pentru ca statul ne-a autorizat sa functionam si garanteaza pentru noi, consumatorilor de rand...
Dar ar exista solutia ca tatal sa fie angajat, atunci i s-ar face analizele la zi, contract, etc...
Răspuns la discuția PFA registru inventar
Multumesc frumos Gabrielle....Foarte util raspunsul,il apreciez..... articolele enuntate au legatura unul cu altul.Ms mult
Răspuns la discuția PFA registru inventar
Registrul inventar 14-1-2/a, trebuie completat si de pfa impozitata la norma de venit ?
Răspuns la discuția PFA MANICHIURA
Eu am PFA pe coafor.Esti la inceput, asa ca cel mai convenabil este impozitarea la norma de venit, neplatitor de tva.Nu ai nevoie de nici o deductibilitate stai linistita, platesti impozitul, sanatatea si pensia, depui declaratia 392 B anual, iti iei stampila, un chitantier, un facturier, registru de vanzari, registru de cumparari, registru unic de control si ai terminat cu circul.
Contabilitatea aproape nu ai nevoie de nimic, doar sa mai stii cate ceva din legislatie.Daca vei fi impozitata in sistem real iti va trebui automat contabil si mult mai multe fata de ce ti-am enumerat eu mai sus .Nu o sa ai timp de contabilitate, si ce ti se spune ca deduci pe o parte,pierzi pe alta .
Asa ca cel mai simplu e norma de venit.
Eu nu am stiut ca pe bonul fiscal exista modalitatea de plata "card"....In acest caz si tinand cont de explicatiile pe care mi le-ai dat mai sus, daca exista aceasta posibilitate atunci ai dreptate.
O sa ma interesez la cei cu casa de marcat .
Si acum ma gandesc ca pe bonul meu fiscal este detaliat fiecare serviciu prestat in parte, fiecare material , in timp ce pe chitanta P.O.S. este trecuta doar suma.Daca omul vrea sa ma reclame pentru serviciul prestat cum dovedeste pe ce a dat banii?Deci, trebuie emis si bon fiscal.Ma voi duce si la supermarket sa vad cum procedeaza.
Ms mult, Simona !
Multumesc frumos pentru raspunsuri !
Imi tin jurnalele de vanzari si de cumparari toate bonurile fiscale le am indosariat, impreuna cu toate facturile si actele care le-am avut pentru a le prezenta unui eventual control.
Nelamurirea mea a venit citind cele de mai sus.Pentru plata cu cardul,eu ii dau"chitanta comerciat" (asa scrie pe ea) clientei pentru serviciul prestat eliberata de P.O.S.....Mai trebuie sa-i dau si bon fiscal eliberat de casa de marcat ?
Nu am facut plata niciodata cu cardul dar uite ca am sa ma duc la un supermarket sa vad daca imi da si bon fiscal si Chitanta comerciant....
In cazul in care trebuie sa eliberez bon fiscal e corect sa am in casierie mai putini bani decat ce e batut pe casa de marcat?