avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... ... de citit
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

... de citit

LEGI ... pe care nu le dezlegi ...

Legea lui Slous: Dacă îndeplineşti o sarcină prea bine, vei rămâne cu ea pe cap.
Legea lui Franko privind locul de muncă: Dacă-ţi place ceea ce faci, probabil că faci ceea ce nu trebuie.
Prima capcană a geniului: Nici un şef nu va păstra un subaltern, care are dreptate tot timpul.
Legea lui Raphel referitoare la afaceri:Cu cât angajaţii au mai puţin de lucru, cu atât vor lucra mai încet .
Maxima biroului: Telefonul nu sună niciodată, când nu ai nimic de făcut.
Legea lui Otto:Întotdeauna faci ceva lipsit de importanţă când şeful trece pe la biroul tău..
Legea lui Chapman: Dacă nu poţi să-ţi termini treaba în primele 24 de ore, lucrează noaptea.
Regula lui Harry: Când nu ştii ce să faci, mergi grăbit şi ia-ţi o mină îngrijorată.
Concluzia coridorului: Poţi să te duci oriunde, dacă ai o mină serioasă şi duci cu tine un dosar.

“ Cujetari”
A fost o dată un evreu înţelept. El zicea că totul se poate reduce la ce ai în cap. Îl chema Solomon.
După el, a venit un alt evreu înţelept, care zicea că totul se poate reduce la ce ai în inimă... Îl chema Iisus . După el, a venit un al treilea evreu înţelept. ªi zicea el că totul se poate reduce la ce ai în stomac. Îl chema Marx. După el, a venit un al patrulea evreu înţelept, care zicea că totul se poate reduce la ce ai între picioare.
Îl chema Freud. La sfârşit, a venit un alt evreu, mai înţelept decât toţi pe nume Einstein, care a zis: "Totul e relativ".


Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 13:21, 29 Aprilie 2010
"Prima capcană a geniului: Nici un şef nu va păstra un subaltern, care are dreptate tot timpul."
Face exceptie juristul!:D
Referitor la "cujetari", din fericire, intelepti sunt mult mai multi si din toate neamurile si tot din fericire, Iisus a fost mai mult decat "un evreu". Daca scriati Saul (sau Pavel), poate ca nu aveam obiectiuni.B-).
DORINTA MEA PENTRU TINE….

Unde este durere, îti doresc pace si fericire.
Unde sunt îndoieli personale, îti doresc reînnoirea încrederii în abilitatea ta de-a trece peste greutãti.
Unde este obosealã sau blazare, îti doresc întelegere, rãbdare si puteri reînnoite..
Unde este fricã, îti doresc iubire si curaj.

Ai de ales din douã variante:
1. Sã închizi acest mesaj.
2. Sã inviti la iubire împãrtãsind acest mesaj cu toti care îti sunt dragi.

Sper ca vei alege . Eu am fãcut-o.
Radu Beligan - Motto pentru un volum de
> memorii: "Nu vorbi niciodata
> despre tine. Scrie! "
>
>
>
> In ciuda diferentei de varsta dintre noi,
> Victor Eftimiu mi-a acordat prietenia lui, mai ales
> dupa ce am jucat rolul vagabondului din "Omul
> care a vazut moartea". Faceam deseori vacantele
> impreuna la mare si ne pierdeam
> in lungi discutii peripatetice, el in plina faconda, eu
> fermecat de eruditia lui in multe
> domenii.
>
>
> Eftimiu, care se nascuse in Bobostita din Epirul
> albanez si n-a stiut, pana la sapte ani, nici o
> boaba romaneasca, era pasionat sa descopere originea
> unor cuvinte si detinea secretul multor etimologii
> neasteptate.
>
> De pilda, imi spunea el, cuvantul sandulie, cu
> care oltenii numesc covorasul de langa pat,
> vine de la frantuzescul "descente du lit".. Cine
> si-ar fi inchipuit ca atat de neaosul mujdei vine tot
> din franceza: mousse d'ail (adica
> spuma de usturoi)?
>
>
>
> Cuvantul misto, revendicat de tigani, deriva, dupa
> Eftimiu, de la sintagma nemteasca "mit
> stock", adica "cu baston", ceea ce inseamna
> cineva de conditie buna. Un tip cu baston e un tip
> misto!
>
>
>
> Tot
> din germana ne vine si cuvantul smecher. Boierii olteni care
> aveau podgorii, imi explica Eftimiu, au angajat
> specialisti in degustarea vinurilor.
> In germana, schmecken inseamna a avea gust, a fi bun la
> gust.
>
> Omul care facea operatia era un smeker, adica
> un specialist pe care nu-l puteai
> pacali cu un vin prost. De aici, prin extensiune, un individ
> istet,imposibil de tras pe sfoara.
>
>
> Odata, la
> Constanta , ne-am oprit in fata unei vitrine in care erau
> expuse vreo douazeci de busturi in miniatura ale lui
> Ovidiu, exilatul de la Tomis.
>
> Niste orori din ghips, trase in serie. Peste
> gramada de busturi kitsch, un anunt
> scris cu litere mari preciza: "OVIZI, 6 lei.
>
>
>
> Imi amintesc explozia de ras pe care ne-a starnit-o acest
> plural stupefiant si, de aici, consideratiile de ordin
> lingvistic. In fond, negustorul facuse o analogie:
> GUVID-GUVIZI, OVID-OVIZI...
>
>
>
> Cu totul neasteptata este originea altor doua cuvinte a
> caror etimologie o descoperise Eftimiu. E vorba de
> patachina si joben.
>
>
>
> Dictionarul ne spune ca patachina e planta numita in
> latineste Rubia tinctorum, dar nu ne arata ca tot
> patachina se spune si unei femei de moravuri
> usoare. Care e radacina acestei patachine? In Bucuresti,
> exista pe vremuri un vestit mezelar pe nume Patac.
> Fratele acestuia a fost cel dintai care a
> deschis in Romania un "santan" pe bulevardul
> Elisabeta, importand de la Viena
> niste fete vesele care circulau seara pe bulevard in
> fata institutiei", ca sa atraga clientela.
> Acestea erau "fetele lui Patac", adica
> patachinele...
>
>
>
> In ce priveste cuvantul joben, multa lume se intreaba de
> ce acest soi de palarie e desemnata in toate limbile cu
> cuvinte care indica forma ei (in
> franceza haut-de-forme, in engleza top hat, in germana
> zylinder, in italiana cilindro, limba romana
> fiind singura in care numele inaltei palarii are cu
> totul alta denumire, afara de aceea populara de
> "tilindru".
>
> Explicatia este simpla: cel ce a introdus in
> Bucuresti prestigiosul acoperamant era un negustor francez care avea
> magazinul pe Calea Victoriei si se
> numea Jobin.
>
>
>
> Tot Eftimiu mi-a revelat ca, in limba engleza, animalele
> comestibile au doua nume, un nume cand sunt
> moarte si un alt nume cand sunt vii. Boul se cheama OX
> cand e pe patru picioare. Si cand e taiat se cheama beef..
> Vitelul viu se cheama calf, mort se cheama veal.
> Porcului i se pune pig cand e viu si pork
> cand e mort. Oaia este sheep cand traieste, si, cand moare,
> devine mutton. De ce? Fiindca in Anglia , incepand cu
> secolul al XIII-lea, paznicii de turme
> au fost intotdeauna nemti: OX, sheep, calf, pig. In vreme
> ce bucatarii au fost totdeauna francezi: veau -
> veal; porc - pork; mouton -mutton;
boeuf beef!




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc scuter scuter buna ziua as dori si eu sa stiu daca sotul meu care termina acum concediul pentru cresterea copilului poate intra in somaj direct din concediu.va multumesc. (vezi toată discuția)
Permis suspendat pe nedrept criss_calin criss_calin Buna ziua As avea nevoie de un sfat in legatura cu ce mi s-a intamplat: am iesit de pe o strada pe bulevardul principal si dupa nici 2 minute m-am trezit cu ... (vezi toată discuția)
Ion luca caragiale - viata si opera trope_doi trope_doi Ion Luca Caragiale (n. 30 ianuarie 1852, Haimanale, jud Prahova, azi I. L.Caragiale, jud Dambovita, d. 9 iunie 1912, Berlin) A fost dramaturg, nuvelist, ... (vezi toată discuția)