avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat pe nedrept
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat pe nedrept

Buna ziua
As avea nevoie de un sfat in legatura cu ce mi s-a intamplat: am iesit de pe o strada pe bulevardul principal si dupa nici 2 minute m-am trezit cu politia pe urmele mele.
Am oprit...... mi-au suspendat permisul, sustinand ca am mers pe contrasens si ca de fapt am iesit pe bulevard cu o o interesectie mai sus. M-am contrazis cu ei, ca nu e adevarat si la un moment dat am lesinat...M-am trezit in ambulanta cu C.I, talonul masinii si dovada pt 15 zile langa mine. Politia plecase, afara era doar un barbat care mi-a spus ca a fost oprit de politie sa semneze procesul verbal. El m-a vazut cazut si a sunat la ambulanta, insa a si semnat procesul verbal.
Vreau sa depun contestatie, dar mai intai trebuie sa aflu cum intru in posesia procesului verbal.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: criss_calin , utilizator 13:51, 13 Noiembrie 2009
in posesia procesului-verbal puteti intra dupa ce depuneti o cerere la politie. in urma mentiunilor facute de agentii constatatori puteti hotari daca faceti contestatie sau nu. dupa ce intrati in posesia procesului verbal luati legatura cu un avocat care va poate sfatui in demersul initiat de dv.
cei de la politie mi-au spus ca trebuie sa astept sa imi vina pv acasa, ca il vor trim cu posta, altfel nu poate fi eliberat!
azi a ajuns si pv...a fost trimis cu scrisoare recomandata, insa l-am gasit in cutia postala, nu mi-a solicitat nimeni semnatura de primire.....cam ciudat..
oricum, dupa ce m-am uitat pe pv am ramas si mai surprins: la alte mentiuni este scris "sunt nevinovat" si pv este semat de politist, martor si de contravenient.
desi eu nu am semnat nimic...nu aveam cand.
am sa depun contestatie, insa ma intreb cum s-ar putea face dreptate avand in vedere ca toti cei cu care am discutat mi-au spus ca am nevoie de martori ca sa am sanse.
ce parere aveti?
multumesc
Apuca-te de contestatie ca martor gasesti tu mai tarziu... Ai 15 zile de la data primirii (fa-o mai repede sa nu se trezeasca vreun destept, avand in vedere semnatura ta pe pv - chiar daca zici ca nu-i a ta - sa calculeze termenul de la data intocmirii pv-ului)... Proba in dovedirea contraventiei este a politiei, eventual o sa chemi in instanta pt declaratii si pe cel care a semnat ca martor (in mod normal are datele de identificare scrise in pv)
In acest moment este cuvantul tau contra cuvantului politistului (martorul care a semnat nu a fost prezent la savarsirea contraventiei reclamata de politist)... asa ca politistul trebuie sa vina cu dovezi suplimentare pt dovedirea contraventiei

Cauta ceva vicii de completare a pv-ului si eventual "suna un prieten" care ti-ar putea confirma - ca martor - spusele (n-ai mers pe contrasens, in bulevard ai iesit de pe strada X...)... tocmai prietenul care a coborat din masina ta inainte sa intri in bulevard :D ... Numai ca trebuie sa fi sigur ca asa au stat lucrurile sa nu-l bagi in belele pe martor...

Scuze tuturor celor care se vor simti lezati de modalitatea mea de rezolvare dar sunt decis sa gasesc chichite peste chichite in rezolvarea unor astfel de cazuri pt ca m-am saturat de felul in care procedeaza anumiti politisti... si forumul e plin de oameni care se considera nedreptatiti... Iar politistii nu-s cenusarese, fac abuzuri peste abuzuri (unii)...
Ms pt raspuns.
in ceea ce priveste martorul...este trecut doar numele acestuia si CNP-ul.
nu ar trebui sa fie si adresa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat, plangere contraventionala gicudar gicudar buna tuturor ,ma deplasam in oras, mi-a iesit un ciine in fata de dupa masini, am tras volan+frina. si cum a nins astazi si era un pic de zapada pe jos am ... (vezi toată discuția)
Contraventie circulatie drakin drakin Am si eu o intrebare circulam pe b-dul Ion Mihalache dinspre P-ta Ion Mihalache catre P-ta Victoriei. Banda 1 era ocupata, banda 2 ocupata, eu eram pe banda a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala ovidiu.dumitrescu@gmail.com ovidiu.dumitrescu@gmail.com Am fost implicat intr-un accident rutier, find lovit din spate de o alta masina ; dupa incheierea PV am ramas stupefiat de faptul ca Ag constatator(recte ... (vezi toată discuția)