avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie pe teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie pe teren concesionat

Buna ziua!

Ce se intampla la expirarea termenului de concesiune, daca am construit o casa pe acest teren (concesiunea este pe o durata 30 de ani cu prelungire, din care 10 ani au trecut; pe cati ani se mai poate prelungi?). Iar daca concesionarul nu doreste sa mai prelungeasca contractul, ce se intampla cu ceea ce am construit pe terenul concesionat (am construit cu acceptul lor). Pot fi despagubit?
Multumesc!
cumperi terenul, aia se inampla.. pot face aceste demersuri de pe acum
Odata ce terenul nu mai e cuprins in domeniul public , ci are situatia juridica a unui imobil proprietate privata, acesta poate fi instrainat.
Poate opera loc si o despagubire , raportata la valoarea actuala de circulatie.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)
Imi puteti da un sfat va rog? OTI26 OTI26 prietenul meu detine o minibodega de 16 ani pe un teren al statului.Acum 16 ani terenul i-a fost dat in concesiune dar aceasta a expirat de mai multi ani.Ce ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pe teren concesionat? ramiha ramiha Buna ziua, Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren concesionat de la primarie pe 49 ani. As dori sa ... (vezi toată discuția)