avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

Buna ziua.As avea si eu o intrebare: angajatul merge la ITM,cu demisia si cu dovada ca a trimis-o prin posta la sediul firmei si declara faptul ca angajatorul nu l-a mai platit de 2 luni.Poate angajatul pe baza acestor motivatii sa-si ridice cartea de munca de la ITM,fara acordul angajatorului sau fara a fi contactat angajatorul de catre cei de la ITM sau de cine trebuie sa fie contactat?
Da.Sa depuna o cerere de restuire.
In situatia mentionata,angajatorul va fi instiintat de ITM sa puna la dispozitie carnetul de munca
Si atunci angajatorul nu mai poate face nimic?Am uitat sa mentionez ca s-a facut o decizie de defacere CIM, a acestui angajat,dar nu s-a inregistrat inca la ITM pentru ca i-a fost trimisa prin posta,iar angajatul a actionat in intervalul de timp cat se pastreaza mandatul la posta si pana ce vine inapoi.
Daca angajatorul a depus la ITM decizia de incetare a c.i.m., atunci angajatul poate sa se duca la ITM - inspectorul la care este arondata societatea la care a lucrat - sa-si ridice carnetul de munca.

Daca s-a depus sesizare, ITM-ul mai intai verifica daca s-a depus decizia de incetare si daca carnetul de munca este in custodia lui ... in caz contrar, va merge in control la societatea respectiva.
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca dragos4321 dragos4321 am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim ellymer ellymer Buna seara! As avea nevoie de un raspuns, daca este posibil. Saptamana trecuta am primit decizia de incetare a CIM, conf art 65(1) , postul pe care il ocupam ... (vezi toată discuția)
Termen restituire carte de munca carmenccc carmenccc buna ziua, va rog sa imi spuneti care este termenul legal pentru restituirea cartii de munca. mentionez ca mi-a incetat contractul de munca in data de 15 ... (vezi toată discuția)