avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Conditii bagaje: ce pot avea in bagajul de mana si ce ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Conditii bagaje: ce pot avea in bagajul de mana si ce in cel de cala?

buna seara

am si eu o nelamurire.... vreau sa plec in excursie dar sunt in o dilema totala cu privire la continutul bagajului de cala si a celui de mana pt avioane. din cate am inteles, in bagajul de cala nu pot exista nici un fel de lichide, aerosoli,geluri etc, acestea transportandu-se in bagajul de mana in recipiente de max 100ml si nu pot depasi volumul unei pungi de 20x20 cm. de asemenea, as vrea sa iau 2 obiecte din portelan [nu sunt obiecte de arta...sunt decoratiuni [val ~ 60 de lei] dar din cate am inteles de pe site-ul companiei aeriene nu se pot transporta nici in cala nici sus. sincer sunt cam nelamurita....#-o imi puteti da niste sfaturi? [nu am mai mers niciodata cu avionul si imi e frica sa nu raman pe acolo din cauza bagajelor]
Cel mai recent răspuns: didina , utilizator 20:28, 8 Iulie 2010
Situatia este exact inversa:
in cala puteti pune bagaje continand ambalaje cu lichide.
in bagajul de mana - Nu.
Informati-va apeland la compania de transport aerian in speta.
Fiecare recipient cu lichid, gel, crema sau spray nu trebuie sa depaseasca 100 ml. Eu am avut un parfum si in bagajul de mana; mi-au solicitat sa-l prezint, au verificat si mi l-au restituit (avea 100 ml).
Nu uitati: sa nu aveti, sub nici o forma, obiecte ascutite (forfecute, cutitase etc.) pentru ca vi se confisca; nici conserve, nici borcane ... cum am mai vazut.
De ramas, nu ramaneti in aeroport, doar ca vi se confisca produsele necorespunzatoare si plecati in calatorie fara ele.
Obiectele din portelan trebuie puse in bagajul de cala; e bine sa le ambalati cu atentie, pentru ca bagajele nu sunt manevrate cu prea multa grija si se pot strica; in rest... Drum bun si calatorie placuta!
Cel mai bine ar fi sa intrebati la informatii la compania de zbor sau sa cititi recomandarile acestora de pe site.
Controalele pot fi mai mult sau mai putin exigente, dupa caz. Eu am avut parte si de control minutios ali bagajului precum si de control superficial.
Oricum cel mai bine este urmati recomandarile companiei pentru a evita confiscarea produselor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere bagaje la tarom aez aez Buna ziua! Am nevoie de ajutor specializat si apreciez intentiile dvs. Tarom mi-a pierdut un bagaj din cele 4 predate la \"check in\" si mi l-au adus ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii - medici si asistente medicale lily1983 lily1983 buna as vrea sa rog sa-mi trimiteti instructiuni de protectie a muncii pentru medici si asistente medicale. Mersi (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool la volan somon somon ma aflam singur in auto (Logan),transportam multe recipiente (2 bidoane PvC de 30 litri,5 borcane de sticla,etc. am precizat acestea ca sa rezulte ca aveam o ... (vezi toată discuția)