avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriere dupa 5 ani? adevarat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriere dupa 5 ani? adevarat?

buna ziua , am o intrebare ce tine de penal...pe scurt, un cetatean strain a fost judecat in lipsa pt. evaziune fiscala, el a plecat din tara imediat ce politia si garda financiara au inceput cercetarile , asta se intampla in 1999. A angajat un avocat, mai tarziu a avut altul din oficiu....cert e ca in 2001 a fost condamnat la 3 ani inchisoare. De fapt la 2 ani dar a facut recurs si i-au dat 3 ani. Intrebarea mea este:in cazul in care ar vrea sa se intoarca in tara, ar putea avea probleme? cineva i-a spus ca beneficiaza de prescriere, el nefiind prins pana acum, e adevarat? multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 10:15, 12 Aprilie 2008
termenul se socoteste de la data cand hotararea de condamnare a ramas definitiva.
Poate cineva sa precizeze exact termenul de prescriptie a raspunderii penale in cazul CECurilor fara acoperire cu prejudiciu undeva pe la 50milioane lei vechi?
Legea din cate stiu da o pedeapsa de la 3 la 15 ani. Deci unde s-ar incadra ca termen de prescriptie? Se considera pedeapsa maxima de 15 ani deci termenul de prescriptie fiind de 10ani?
Va rog daca se poate o explicatie mai detaliata. Multumesc mult!
dap, 10 ani la cec-uri..
Fiului meu cu toate mediile de F.Bine in clasa a III-a, i s-a scazut media la purtare (Bine) pentru ca invatatoarea s-a suparat pe mama cu 2 sapatamani inaintea incheierii semestrului I. Fara nici un avertisment in prealabil.Pana atunci invatatoarea imi spunea "Felicitari doamna aveti un copil exemplar.Nu am ce sa-i reprosez". In ajutor i-a sarit si directoarea.Pentru ca am solicitat directoarei sa aibe rabdare pana in clasa a V-a cand vor fi multi profesori si se va adeveri ca invatatoarea abuzeaza, in clasa a V-a desi nici un profesor nu a avut ceva de reprosat fiului meu, a fabricat minciuni insasi directoarea scazandu-i media la purtare si in clasa a aV-a.A inventat si martori profesori care insa au recunoscut ca directoarea minte.Am apelat la toate forurile superioare dar as, sistemul nostru romanesc pe care il cunoastem cu totii.Nicaieri nu e mai bine decat pe fotoliul din birou.De ce s-ar implica cand oricum si fara sa se implice iau salariu.Doresc modificarea mediilor la purtare scazute abuziv si pedepsirea vinovatilor prin justitie. Ce sanse de castig am?Please!!!
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2008
gildaaaa, utilizator
Termenele de prescriptie a executarii pedepsei

Art. 126. Cod penal: - Termenele de prescriptie a executarii pedepsei pentru persoana fizica sunt:
........................
c) 3 ani, in cazul cand pedeapsa este amenda.
Termenele aratate in alin. 1 si 11 se socotesc de la data cand hotararea de condamnare a ramas definitiva, iar cele aratate in alin. 2 curg de la ramanerea definitiva a hotararii sau, dupa caz, de la data cand poate fi pusa in executare, potrivit legii, ordonanta prin care s-a aplicat sanctiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre prescriptia raspunderii penale si prescrierea pedepsei grigorasgelu91 grigorasgelu91 Buna ziua fratele meu a fost condamnat pentru furt in 2005 la 1,6 ani de inchisoare cu executare si in 2007 a primit o noua pedeapsa de 7.6 ani pentru talharie ... (vezi toată discuția)
Prescriere la condamnare 15 ani si 2 luni gorciu gorciu O condamnare de 15 ani si 2 luni pt inselaciune definitiva in 2000 cind are termenul de prescriere? Condamnarea a fost data in lipsa si nepusa in aplicare. (vezi toată discuția)
Prescrierea RANYAtrans RANYAtrans Daca faptele sant 2007 Prima sentinta 2016 Incadrarea pana la 6 ani condamnare In ce data se prescriu faptele (vezi toată discuția)