avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor, cum obtin titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor, cum obtin titlu de proprietate ?

Cum as putea sa transform certificatul de mostenitor in titlu de proprietate ? Precizez ca pentru terenul si casa in care locuiesc posed 2 certificate de mostenitor, primul cu 3/8 obtinut in 1990 si al doilea, cu restul de 5/8 (in total un intreg, unic mostenitor) obtinut in 1999 . Casa este construita de strabunicul meu in 1944, fara autorizatie de constructie, nu era obligatorie pe atunci.
Cel mai recent răspuns: Florin* , utilizator 11:37, 31 August 2010
Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti cu transformarea asta din certificat de mostenitor in titlu de proprietate, insa daca va referiti la forma, sa stiti ca acele certificate pe care le aveti sunt ele insele "titlu de proprietate".
Adica sunt acte care atesta faptul ca dvs aveti un drept de proprietate pe bunurile descrise in certificat. In baza lor NU vi se va elibera alt titlu de proprietate (acel act intitulat "titlu de proprietate" si care este emis de Comisia judeteana de aplicare a legii 18/1991). E ca si cum asi cumpara o suprafata de teren si apoi m-asi duce la comisia sa depun cerere sa-mi faca titlu in baza contractului. E absurd.
Termenul de titlul de proprietate e un termen sui generis. El (termenul de titlu de proprietate) poate fi folosit pentru a face referire la orice act (indiferent de natura lui) din care rezulta un drept de proprietate (in intregime sau pe cote parti) asupra unui/unor bunuri imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costructie fara autorizatie coyotu27 coyotu27 Buna ziua, Am o problema pentru a carei rezolvare as dori sa va solicit ajutorul. Problema consta in faptul ca detin un teren de 250mp pe care este ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor - titlu e proprietate coyotu27 coyotu27 Buna seara, As dori sa va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema: In 1963, bunicul meu a decedat si s-a realizat la notariatul de stat o succesiune ... (vezi toată discuția)
Mostenire autorizatie construire MikaHero MikaHero La data mortii tatalui meu pe un teren exista o casa si in constructie, o extindere a casei respective. Pe certificatul de mostenitor apare terenul, casa ... (vezi toată discuția)