avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cec in alb - garantie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cec in alb - garantie

Am un contract comercial pentru care mi-a fost solicitat un cec in alb - garantie ( acum cateva luni). In ultimile 2 luni nu am mai putut sa platesc facturile si creditorul m-a dat in judecata. Dupa ce am fost citat la proces, creditorul a completat cecul in alb pe care i l-am lasat garantie si l-a introdus in banca. Pentru ca nu am avut suma in cont, evident ca au inceput problemele si acum astept politia. Intrebare : avea dreptul creditorul sa completeze cec-ul si sa il bage in banca, daca suma respectiva face obiectul unui litigiu ? Urmeaza sa ne intalnim in instanta si inca nu s-a pronuntat nici o hotarare judecatoreasca referitor la suma care face obiectul procesului. multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea Voicila , Contabil 21:56, 12 Octombrie 2010
In primul rand din cate stiu eu cecul cf legii nu se lasa drept garantie necompletat, in alb, este ilegal. Cel mai bine ar fi sa va adresati unui avocat/jurist specializat pe acest fel de spete, din cate ziceti e deja de competenta lor problema, va sfatuiesc sa nu mai asteptati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec in alb - garantie mihaela1974 mihaela1974 Am un contract comercial pentru care mi-a fost solicitat un cec in alb - garantie ( acum cateva luni). In ultimile 2 luni nu am mai putut sa platesc facturile ... (vezi toată discuția)
Nup la file cec refuzate la plata Cent Cent In ce conditii se da NUP pentru CEC fara acoperire? Daca e fila CEC garantie difera regimul? (vezi toată discuția)
Cec cu ....bucluc adela popescu adela popescu problema este urmatoarea: prietenul meu a dat cuiva o suma de bani, acesta i-a dat in schimb o fila de cec in alb. persoana respectiva nu mai vrea sa-i ... (vezi toată discuția)