avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cec in alb - garantie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cec in alb - garantie

Am un contract comercial pentru care mi-a fost solicitat un cec in alb - garantie ( acum cateva luni). In ultimile 2 luni nu am mai putut sa platesc facturile si creditorul m-a dat in judecata. Dupa ce am fost citat la proces, creditorul a completat cecul in alb pe care i l-am lasat garantie si l-a introdus in banca. Pentru ca nu am avut suma in cont, evident ca au inceput problemele si acum astept politia. Intrebare : avea dreptul creditorul sa completeze cec-ul si sa il bage in banca, daca suma respectiva face obiectul unui litigiu ? Urmeaza sa ne intalnim in instanta si inca nu s-a pronuntat nici o hotarare judecatoreasca referitor la suma care face obiectul procesului. multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 19:33, 13 Octombrie 2010
Creditorul nu avea dreptul sa completeze cecul in alb si sa-l depuna in banca atat timp cat este si un proces pe rol cu privire la aceeasi suma. Este de stiut dc cecul era semnat si stampilat de dumneavoastra si DATAT. Faptul ca nu exsista disponibil in cont la momentul depunerii cecului in banca nu reprinzinta neaparat o fapta culpabila a dumneavoastra deoarece daca fost data anterior la acel moment erau bani in cont ceea ce nu poatre atrage vreo raspundere.

Av Bogdan ionescu
Politia nu are rost sa o asteptati atata timp cat nu ati contestat CEC-ul in ceea ce priveste completarea lui.
Este un litigiu comercial.
Asteptati-va sa investeasca CEC-ul cu titlu executoriu, adica sa fiti somat de un executor judecatoresc, iar daca nu va conformati sau nu faceti contestatia la executare (in cadrul careia sa cereti suspendarea executarii) sa fiti executat silit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec in alb - garantie mihaela1974 mihaela1974 Am un contract comercial pentru care mi-a fost solicitat un cec in alb - garantie ( acum cateva luni). In ultimile 2 luni nu am mai putut sa platesc facturile ... (vezi toată discuția)
Cecuri in alb ca garantie sst1974 sst1974 Buna seara. Am o firma de prestari servicii paza, si un potential beneficiar imi solicita sa ii emit un cec in alb, pentru a il putea utiliza in situatia in ... (vezi toată discuția)
Cec cu ....bucluc adela popescu adela popescu problema este urmatoarea: prietenul meu a dat cuiva o suma de bani, acesta i-a dat in schimb o fila de cec in alb. persoana respectiva nu mai vrea sa-i ... (vezi toată discuția)