avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vizitatori Forum
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vizitatori Forum

Am o intrebare :Vin pe forumul asta si avocati consacrati?Specialisiti pe retrocedari??
PS.
Rog sa ma contactati pe privat
Cel mai recent răspuns: ronin2325 , utilizator 15:19, 9 Februarie 2008
Domnule,
Un avocat e cu atat mai bun cu cat isi analizeaza realist, inca de la inceput, sansele reale de castig. Daca te amagesti ca vei reusi cand exista o decizie obligatorie care stipuleaza exact ca nu vei reusi... Te cam minti singur!
Nu am clienti care sa fie bucurosi cand le spun ca ce vor ei nu se poate, insa fata de altii am curajul sa le spun adevarul (si cand se poate si cand nu). Stiu, nu castig nimic spunand ca nu se poate, dar asa e corect, sa nu iau onorarii pe adieri de vant ori pe procente negative de castig. #-o
De regula, desi suparati, oamenii apreciaza ca nu-i pun pe drumuri daca nu au sanse de castig. Apreciaza si ca le spun adevarul. Uneori, aleg sa mearga mai departe si-mi spun asta. Personal, nu merg in dosare care nu vad sanse de castig. Oricand mai puteti cere o alta parere, mai ales ca aceasta nu v-a saracit nici macar cu banii pentru o consultatie. :P
Spor si bafta!
Nu vad legatura intre datoria mea fata de statul roman(care datorie??) si cazul in speta...Am inteles ca in Romania nu mai am sanse.Hotia este la cel mai inalt nivel!...ma voi duce cu siguranta pe afara.Mai sunt si alte instante..Oricum daca ajung la o consultatie vreau sa aud de cazul meu si nu sa fiu intrebat daca am fugit sa ce stiu eu ce inseamna sa lupti contra comunismului manincind salam de soia .Pentru asta n-am sa platesc nici un firfiric...Multumesc D-na Avocat si va doresc succes.Apropo si eu pot sa scot limba.:P
Imi pare rau, acel semn nu inseamna scos limba...
Iar daca dv. nu aveti o datorie fata de statul roman, el spune ca nu are nicio datorie fata de dv. Nu vi se pare corect?
Legea 18 nu mi se pare tocmai ok, dar daca decizia 630 zice ca e constitutionala si dreapta... ce sa-i faci...
In instante internationale nu aveti de castigat odata ce nu parcurgeti toate treptele jurisdictiei interne. Adica trebuie sa luptati aici cat se poate ca apoi sa ajungeti afara.
Care chestiune cu acel comunism? Cine? Ce? Eu v-am spus ca nu ati avut niciodata mostenit dreptul de a face cerere conform legii 18, prin urmare nu aveti ce transmite sotiei. Nu puteti instraina un drept pe care nu l-ati avut niciodata, conform legii romane. Daca voiati atat de mult acel pamant, nu inteleg de ce nu ati renuntat la cetatenia germana... Adica imi vreau toate drepturile si sa n-am nicio obligatie nu se poate. Cu atat mai mult cu cat, la intrarea in vigoare a legii 18, cetatenii straini nu puteau avea drept de proprietate asupra terenurilor. Logic deci ca trebuia sa fiti roman... ;)

Repet: nu e drept, dar asta e!
Stimata AVLIL..eu am inteles ca sunteti avocat..Credeam ca ati inteles ca nu fac nici un schimb cu statul roman..vreau inapoi ce a apartinut familiei mele si ceea ce statul de care pomeniti (cel comunist si urmasii sai) a luat pe nedrept ,fara sa plateasca nimic si nu vrea sa inapoieze.Asta-i problema si nu cetatenia mea.Cit despre dreptul la mostenire..Tatal meu(cetatean roman) decedat in 1992 a mostenit pe unchiul meu prin testament.Eu l-am mostenit pe tatal meu.Cred ca ma subrog (dupa cunostinta mea ) depturilor sale si aveam dreptul sa-l mostenesc pe unchiul meu.Daca pentru un romin in aceleasi conditii chestia asta se numeste mostenire si pentru mine se numeste tot...mostenire.Cred ca aveti o notiune despre dreptate ..cel putin ciudata..:(
PS.
Daca trebuie sa-mi iau cetatenia nu este nici o problema ..pina in 2007 nu am avut cum pentru ca, spre invatatura D-voastra, nu toate tarile acorda dubla cetatenie.
Probabil ca dupa Legea 18 asa este..dar Romania are si alte legi(plus Constitutia) care reglementeaza dreptul la mostenire. Legile speciale au un alt scop..si nu sunt facute sa desfiinteze Constitutia..iar o data intrati in UE legile sunt pentru toti membrii egale..
PS1
"Adica imi vreau toate drepturile si sa n-am nicio obligatie nu se poate"
Aici chiar ca a vorbit secretara de partid!!:))
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2008
ronin2325, utilizator
ronin2325 a scris:
o data intrati in UE legile sunt pentru toti membrii egale..

Foarte interesant... desi n-am inteles ce vreti sa spuneti! Fiecare stat membru ramane cu legile lui!

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pentru cetatean strain vnicola vnicola Am plecat din Romania in 1981, cind mi-am pierdut cetatania. Bunicii mei au avut mai multe ternuri care le-au lasat celor 3 copii ai lor, incluzind tatal meu. ... (vezi toată discuția)
Retrocedare de imobile nationalizate pentru cetateni straini f_karoly f_karoly Se poate retroceda imobile nationalizate unor cetateni straini care sunt mostenitorii unor persoane de cetatenie romaneasca a caror imobile au fost ... (vezi toată discuția)
Legea nr 54 / 1998 cetatenii straini nu aveau dreptul sa cumpere terenuri in romania loredana31 loredana31 Buna ziua , va rog foarte mult sa ma lamuriti cu legea nr 54 / 1998 cetatenii straini nu aveau dreptul sa cumpere terenuri in Romania.Si totusi un cetatean a ... (vezi toată discuția)