avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cerere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cerere CEDO

Am trimis o cerere catre CEDO, am primit confirmarea primirii cererii de la Strasbourg, insa de atunci au trecut 4 luni si n-am mai primit absolut nimic referitor la cererea mea. Precizez ca o alta persoana, aflata in aceeasi speta, a depus in aceeasi perioada o cerere similara si a primit deja o scrisoare raspuns cu anumite precizari si lamuriri. M-ar intersa daca CEDO are un termen limita in care trebuie sa trimita un raspuns unei astfel de solicitari. Multumesc.
luptator.cu.pana a scris:

Parerea mea este ca, daca petitionarul isi face bine tema de casa, nu poate cere o instanta mai impartiala si mai corecta. Daca am avea si noi in instantele din Romania numai 50% din corectitudinea celor de la CEDO, am fi departe.


Am mai scris in alta postare, dar mai scriu o data:
Nu aveti nevoie de avocat pentru dosar...cand trimiteti aplicatia, scrieti pe formular ca adresati Curtii rugamintea sa va acorde ajutor judiciar (daca va fi cazul) intr-un stadiu ulterior al dosarului......va va fi acordat pe gratis de catre Curte!!!
Adresa oficiala a CEDO este: www.echr.coe.int

Aici gasiti textul Conventiei, Regulamentul Curtii, formularele de cerere adresate Curtii si ghidul petitionarului traduse in limba romana. Inainte de a trimite cererea Curtii cititi ghidul si asigurativa ca cererea Dv. este admisibila in principiu (ati utilizat toate caile de atac ordinare permise de lege, nu au trecut mai mult de 6 luni de la ultima hotarare a instantelor romane SAU in cazul in care plangerea Dv. se intemeiaza pe incalcarea dreptului la un proces echitabil - durata excesiva a procesului - puteti formula plangerea si inainte de finalizarea procesului intern!)
Cererile le redactati in limba romana si impreuna cu actele/hotararile pe care le veti atasa in sustinerea cererii Dv. vor fi repartizate unei sectii a Curtii si in final vor fi repartizate unui angajat roman care le va studia si va intocmi un referat care sta la baza stabilirii admisibilitatii in principiu a cererii Dv. Daca cererea este declarata admisibila in principiu ea va fi comunicata Guvernului Romaniei si din acest moment corespondenta Dv. cu Curtea se va purta in limbile engleza sau franceza. Puteti totusi face o cerere catre presedintele Sectiei pt a va incuviinta folosirea in continuare a limbii romane - noua ni s-a incuviintat.
Procedura dureaza ani de zile mai ales in cauzele care au la baza procese civile - aprox. 5 ani in cazul nostru - iar rezultatul nu este intotdeauna pe masura asteptarii. Sfatul meu este sa nu va puneti TOATE sperantele in solutia CEDO - s-ar putea sa fiti dezamagiti.
Va urez succes!
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
vguta, utilizator
imi puteti trimite si mie adresa la cedo si cum sa trimit un dosar
Stimați aplicanți la CEDO,

Prima problemă:

luptator.cu.pana a scris:

Cred ca depinde mult de doua lucruri:
- in ce limba ati trimis plangerea;
- pe mana cui a incaput

Limba in care ati trimis plangerea cred ca este importanta, pentru ca, daca ati trimis-o intr-una din limbile oficiale (engleza sau franceza) nu mai trebuie tradusa; asa cum spunea cineva, daca plangerea trimisa trebuie tradusa, poate lua mai multe luni pana ce va fi disponibil traducatorul roman....



Cererea nu este recomandabil să fie scrisă în limbile oficiale ale Curții - engleză sau franceză, în această primă etapă a admisibilității în principiu. În această fază, cererea dvs este analizată de cele două divizii române de la CEDO, alcătuite din români, care evident sunt vorbitori nativi de română!

De altfel, nici traducerile nu sunt necesare, din același motiv. Sunt necesare numai copii simple.

Doamnei Lulica Gina,

Stimată doamnă,

O evaluare este foarte utilă cauzei dvs., mai ales dacă este făcută de un expert judiciar.

Astfel, conform precedentului Guiso-Gallisay contra Italiei, Cererea 58858/00, Satisfacție echitabilă, în cazul despăgubirilor acordate în echivalent bănesc se ia în consideraţie momentul în care s-a stabilit legal şi cert pierderea proprietăţii - poate fi o decizie internă, sumă ce se actualizează prin acordarea dobânzii - interest due - până la data adoptării deciziei de către Curte. Acesta ar trebui să fie și obiectivul expertizei.

În caz contrar, dacă se trece în faza contradictorie cu Statul, acesta, prin Agentul Guvernamental, va propune o evaluare derizorie - valoarea de impunere de la Administrația financiară, în general.

Completarea respectivă o puteți depune fără probleme, acum.

Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
andreigrigoriu, moderator
sorinmuresanu a scris:

imi puteti trimite si mie adresa la cedo si cum sa trimit un dosar



Adresa:
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Consiliul Europei
F-67075 Strasbourg CEDEX, Franţa
sau
European Court of Human Rights
Council of Europe
67075 Strasbourg - Cedex
France

La primirea primei scrisori sau a formularului de cerere, Grefa Curtii va va raspunde informindu-va de deschiderea, in numele dumneavoastra, a unui dosar provizoriu al carui numar trebuie mentionat in orice corespondenta ulterioara. In continuare vi se vor solicita, probabil, documente, informatii sau explicatii suplimentare referitoare la plingere.

Alte discuții în legătură

Costuri intentare proces c.e.d.o. Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua, Poate cineva sa estimeze costurile unui proces la C.E.D.O. de la intentare pana la finalizarea acestuia? (vezi toată discuția)
Corespondena cedo andrei_pap87 andrei_pap87 Domnilor vi-as fi recunoscator daca mi-ati oferi un mic ajutor legat de corespondenta cu Curtea de la Strasbourg. Am formulat in august 2010 o actiune la ... (vezi toată discuția)
Proces la cedo -actiune in limba romana mezzo 61 mezzo 61 Soacra mea a ajuns cu 2 dosare la CEDO ,unul tradus in franceza ( ruxanda ionescu impotriva romaniei ) castigat la 12 oct 2006 ,celalalt netradus ,depuse la ... (vezi toată discuția)