avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cerere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cerere CEDO

Am trimis o cerere catre CEDO, am primit confirmarea primirii cererii de la Strasbourg, insa de atunci au trecut 4 luni si n-am mai primit absolut nimic referitor la cererea mea. Precizez ca o alta persoana, aflata in aceeasi speta, a depus in aceeasi perioada o cerere similara si a primit deja o scrisoare raspuns cu anumite precizari si lamuriri. M-ar intersa daca CEDO are un termen limita in care trebuie sa trimita un raspuns unei astfel de solicitari. Multumesc.
Liulica Gina a scris:

Ma intereseaza si pe mine subiectul - am trimis o cerere tip la CEDO , este vorba de retrocedare teren, in termen de o luna am primit un cartonas rosu - confirmare de primire si atat. Problema mea este ca am fost sfatuita pe un forum sa fac o evaluare a terenului care trebuia sa fie la dosar. Avocatul meu a spus ca nu este nevoie. Imi pare tare rau ca l-am ascultat. Daca cineva are experienta imi poate spune se mai pot face completari sau solicita ei completari?????


eu trimit completari mereu si mi-au fost luate in considerare.cam o luna am primit plicul cu etichetele si am trimis 3 scrisori si mai urmeaza una cu date in completare.orice proba in favoarea dumneavoastra e binevenita .eu fara avocat am facut un dosar si l-am castigat acum am inca unul eu si mai fac la 2 cunoscuti dosare deoarece ei nu se pricep de parca ar fi asa greu cand ai doar cateva articole din conventia pentru apararea drepturilor omului si libertatilor fundamentale.
faceti evaluarea si trimiteti-o la cedo.
succes si toata stima pt cei ce au curaj sa mearga la cedo si nu renunta
cu respect
ingerulnegru a scris:

care este formularul special la care va referiti
cel in care va trimite cedo un formular de completat?
eu am primit mereu asa ceva in o luna de la prima scrisoare
la cineva pe care il reprezint a durat mai mult din cauza craciunului si a revelionului in rest o luna


In mod normal formularul se completeaza direct de prima oara.
Persoanele din penitenciare pot insa sesiza CEDO si fara formular deoarece nu cred ca statul le da asa ceva daca vor sa sesizeze CEDO.

Daca incalcarile drepturilor si libertatilor fundamentale sunt clare si Curtea observa acest aspect este normal sa ajute petentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri intentare proces c.e.d.o. Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna ziua, Poate cineva sa estimeze costurile unui proces la C.E.D.O. de la intentare pana la finalizarea acestuia? (vezi toată discuția)
Corespondena cedo andrei_pap87 andrei_pap87 Domnilor vi-as fi recunoscator daca mi-ati oferi un mic ajutor legat de corespondenta cu Curtea de la Strasbourg. Am formulat in august 2010 o actiune la ... (vezi toată discuția)
Proces la cedo -actiune in limba romana mezzo 61 mezzo 61 Soacra mea a ajuns cu 2 dosare la CEDO ,unul tradus in franceza ( ruxanda ionescu impotriva romaniei ) castigat la 12 oct 2006 ,celalalt netradus ,depuse la ... (vezi toată discuția)