avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proba cu martori in recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proba cu martori in recurs

O solutie pentru urmatoarele fapte:
In prima instanta la judecatorie paratul a pierdut procesul, fara drept de apel dar cu drept de recurs, a facut recurs la tribunal, i-a fost acceptat si i-a dat termen. Paratul a pierdut in prima faza la judecatorie si din greseala lui pentru ca nu a depus nici intampinare si nu a avut nici martori (alte probe precum inscrisuri nu exista) a vorbit el singur cum s-a priceput, nu si-a pus nici avocat, dar numai pe explicatiile lui nu l-au crezut. Acum la termenul de recurs poate cere sa-i fie ascultați doi martori, care stiu exact situatia si a caror marturie sigur va schimba situatia ? si sa angajeze si avocat? permite legea, mai ales ca nu a avut nici un martor in prima instanta?
In proces este vorba despre un imprumut in bani (3500 lei) intre doua persoane, imprumut facut la intelegerea lor, nu au facut nici o hartie intre ei si nici un martor. Persoana care a imprumutat este patron la o firma de transporturi, iar cel caruia i-a dat banii a lucrat la el angajat legal ca mecanic. In urma unor certuri si neintelegeri mecanicul a fost dat in somaj si dupa cateva luni s-a trezit dat in judecata de patron ca are sa-i inapoieze banii. Imprumutul a fost cu 1 an si 7 luni in urma pana sa il dea in somaj, timp in care mecanicul returnase toti banii pt. ca patronul ii oprea lunar din salariu cum se intelesese. Patronul, din rea credinta si invatat si de un avocat l-a dat in judecata pe mecanic, iar mecanicul, om la 59 de ani, a recunoscut in instanta ca a luat banii cu imprumut dar pe care i-a restituit de pana sa plece in somaj, dar nu a putut dovedi pentru ca patronul nu a recunoscut ca ii dadea in mana un salariu mai mare iar in statul de plata mecanicul era trecut cu salariul minim.
Eu am lucrat la patronul respectiv in acea perioada, il cunosc bine ce fel de om profitor si mincinos este si il cunosc si pe mecanic care e om batran cu frica de Dumnezeu, stiu exact ce salarii aveau persoanele din firme pentru ca eu le faceam pontajul si eram de fata cand erau platiti, toti aveau salariul minim in acte iar in mana erau de 3 ori mai mari. Iar cand i-am facut actele pentru somaj mecanicului l-am intrebat despre imprumut daca mai are sa-i dea bani patronului si mi-a raspuns ca i-a dat banii de cateva luni in urma, ca nu mai are nici o datorie la el. Culmea ca ultimul salariu nici nu l-a mai vazut de la patron si a a zis ca decat sa umble sa-l dea in judecata mai bine se lipseste, a muncit si el degeaba o luna, dar uite ca s-a trezit el dat in judecata si mai mult a pierdut si trebuie sa dea niste banii pe care nu-i datoreaza.
Poate acest om sa dovedesca cu martori in recurs ce salariu real avea?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 15:11, 10 Februarie 2011
in cazul in care s-a pronuntat o sentinta care nu poate fi atacata cu apel, in promovarea recursului, se pot invoca orice motive
baza legala.art 304 indice1, cod pr civ
in ce privesc probele in recurs, nu sepot produce probe noi, cu exceptia inscrisurilor.
baza legala art 305 c pr civ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs hotãrâre obligaþia de a face Dana0620 Dana0620 Soţul meu a fost chemat în instanţă de către firma de transport la care a lucrat, pentru [i]obligaţia de a face[/i]. Aceasta, în calitate de reclamant ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune-apel devolutiv raluca32 raluca32 Am avut un proces de partaj bunuri comune in care s-au impartit doua imobile fondul s-a judecat s-a dat sentinta instanta atribuindu-mi mie 90 la suta ... (vezi toată discuția)
Imprumut catalinat catalinat Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am o problema, am imprumutat o persoana cu o suma de banii, o parte din bani a fost data personal iar alta prin ... (vezi toată discuția)