avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca

Sunt pensionata din februarie 2001. Am lucrat in conditii de munca conform Gr. I un timp de 4 ani si 3 luni si conform Gr.II, tot 4 ani si 3 luni. Am primit majorarea punctajului de pensionare, pentru gr I si a II-a , conform OUG 100/2008, incepand cu 01.06.2009 ( respectiv 1.25/25 = 0.05000 puncte). Acum in februarie asteptam sa mi se completeze marirea punctajul de pensie conform legii 263/2010, art.169, dar aceasta nu s-a intamplat. Dupa studierea legii eu consider ca sunt indreptatita sa primesc o majorare a punctajului. Am sau nu dreptate?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:10, 30 Martie 2011
Ati inteles perfect despre ce este vorba.Se aduna toate punctele pe anii de grupa se aplica 25%(de impartit la 4,sau x 25%),dupa care rezultatul se imparte la stagiul complet de cotizare.Din rezultatul impartirii,se scade punctajul suplimentar acordat de O.U.G.100/2008 si se adauga la punctajul mediu anual aflat in plata.Aplicarea O.U.G.100/2008 a fost mult mai simpla.La acelasi numar de ani de(spor)grupa se acoda acelasi numar de puncte,indiferent ca a fost acar sau ministru.Pe cand aici fiecare este cu puncatjul lui,calculat in functie de salariul pe care la avut.Nu buletinul de calcul va poate ajuta,ci punctajele anuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca yamaguci yamaguci Am iesit la pensie in 2007 la limita de varsta si cu un stagiu de contributie de 46 ani din care 30 ani de grupa II -a de munca. Am continuat sa lucrez si sa ... (vezi toată discuția)
Cand s-a acordat majorarea punctajelor de grupa 1??? popovici_ioan popovici_ioan Buna ziua am iesit la pensie de boala in anul 1991 si in anul 1996 la pensie de batranete.Am in total ani de munca 39 dintre care 24 ani 11 luni 29 zile de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cf.l.221/2018 trandanus trandanus Buna seara. sunt pensionat la limita de varsta in 01.10.1999 , calculata la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani.am lucrat 34 ani 10luni si 15 zile din ... (vezi toată discuția)