avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general aport capital social
Discuție deschisă în Contabilitate în general

aport capital social

buna ziua
pt.un SRL ,cu 2 asociati in parti egale, in ce conditii se face aportul la capitalul social.
as dori un raspuns detaliat.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: mikitud , utilizator 19:30, 15 Iunie 2011
Aportul asociatilor la capitalul social poate sa fi in bani si (sau) in natura. Aportul in bani consta dintr-un varsamant bancar efectuat de catre fiecare asociat in parte. Documentul care stabileste suma corespunzatoare varsamantului este actul constitutiv al societatii comerciale. Acesta documentul justificativ pentru inregistrarea in contabilitate, impreuna cu foile de varsamant, care atesta efectuarea operatiunilor in contul deschis in acest scop pe numele viitoarei societati.Societatea comerciala nu poate fi considerata constituita, pana la data inregistrarii ei la Registrului Comertului. Aportul in natura trebuie sa reprezinte cel mult 60% din capitalul social subscris, pentru o societate comerciala. Dvs. ca asociati, sunteti obligati ca la data constituirii sa varsati integral capitalul social subscris. Aceasta se poate constitui din orice bunuri sau valori care vor putea fi folosite in activitatea societatii comerciale: cladiri, terenuri, marci si brevete de inventie, masinisi utilaje, mijloace de transport, stocuri de materii prime,materiale sau marfuri, animale. Se va face evaluarea acestora, care trebuie sa fie acceptata de catre toti asociatii si la cate parti sociale are dreptul asociatul care le depune. Factura trebuie sa fie emisa pe numele asociatului care face aportul, si nu pe numele viitoarei societati comerciale si trebuie platita de acesta din fondurile proprii .
Doriti aport pentru infiintarea firmei sau pentru marirea de capital social? Aportul sa fie in numerar sau in natura(bunuri, imobile).
Doresc aport pt.marirea capitalului social in numerar.
Societatea este infiintata din 1994 capitalul subscris fiind de 200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport propriu stefrares stefrares ce inseamna si cum se calculeaza? (vezi toată discuția)
Marire de capital social viorica ama viorica ama Conform act aditional nr 1/21.12.2009 am participat la o soc.com. (SRL cu asociat unic) pentru marire de capital social cu aport in numerar, astfel ... (vezi toată discuția)
Marire de capital social viorica ama viorica ama Conform act aditional nr 1/21.12.2009 am participat la o soc.com. (SRL cu asociat unic) pentru marire de capital social cu aport in numerar, astfel devenind ... (vezi toată discuția)