avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza grafica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza grafica

pentru expertizarea unui insris este nevoie atat de probe se scris efectuat de către persoana acuzata ca ar fi scris respectivul text, cat si de probe de scris efectuat de persoana autoare reala a textului respectiv, sau este suficientă numai proba de la una din cele doua persoane?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 19:02, 9 Octombrie 2011
Verificarea de scripte se realizeaza in conformitate cu disp art 177-184 Codul de procedura civila
Pentru alte aspecte parcurgeti [ link extern ] /
Expertiza s-a dispus intr-un dosar civil sau penal?
1. E nevoie de proba de scris data de persoana acuzata – se va stabili daca a scris respectivul text sau ba...
2. Cand autorul unui text nu e cunoscut cu certitudine si se doreste stabilirea acestui autor se va cere proba si de la acest presupus autor (evident, daca poate da o astfel de proba, ca poate-i mort sau poate-i paralizat – si atunci se va recurge (pentru comparatie) la pagini despre care se stie cu certitudine ca sunt scrise de persoana in cauza) ...

Nu am inteles foarte clar... Este, cumva, o discutie de genul: ”Tu ai scris; ba tu ai scris” ? Daca este asa trebuie sa dea amandoi o proba de scris – sa poata fi stabilt cu certitudine autorul... sau sa fie excluse persoanele in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza grafoscopica leonida leonida cum pot cere o expertiza a unei semnaturi de pe un act depus in instanta ca proba?care este procedura? va multumesc! (vezi toată discuția)
Autenticitate act leusan leusan Pentru a demonstra ca o actiune se intyemeiaza pe niste probe prefabricate iar , un inscris este contrafacut si nici nu corespunde cu perioada cand se pretinde ... (vezi toată discuția)
Un intervenient in sprijinul paratului poate sa defaimeze un inscris? leusan leusan Un intervenient in sprijinul paratului poate cere inscrierea in fals a unor probe pe care reclamantul isi sprijina actiunea ,sau trebuie facut de catre parat? ... (vezi toată discuția)