avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA IN NOUL COD CIVIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA IN NOUL COD CIVIL

Am un caz la un prieten. Fosta concubina cu care are un copil minor de 4 ani si care lucreaza in Italia a deschis proces civil pt. pensie alimentara,cerand exercitarea autoritatii de catre un singur parinte respectiv mama,stabilirea domiciliului minorului la mama(Pitesti)si acordarea pensiei de intretinere in cuantumul stabilit de lege.
Ce ar putea prietenul meu sa zica judecatorului la proces,avand in vedere ca are rata f. mare de 239 euro la banca si mai avand un copil minor de 9 luni cu actuala sotie,el avand un salariu fix de 2.000 lei pe luna.
Cat ar putea fi cuantumul pensiei alimentare ?
Multumesc anticipat.
Sorin din Pitesti ;)i:sorry::sorry::sorry::sorry:;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
georgescu sorin, utilizator
Inca o intrebare pentru d-vs. Daca deja a depus intampinare la primul termen si nu a mentionat decat programul de vizita,iar la primul termen avocata concubinei a depus precizare in care cere exercitarea autoritatii de catre un singur parinte respectiv mama,stabilirea domiciliului minorului la mama(Pitesti)si acordarea pensiei de intretinere in cuantumul stabilit de lege prietenul mai poate depune cerere reconventionala si daca da,cum trebuie sa faca avand in vedere ca termenul este la data de 02.12.2011.
Multumesc anticipat.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Paratul a solicitat la primul termen de judecata, acordarea unui nou termen pentru a lua la cunostinta de modificarea actiunii ( este de fapt o modificare si nu o precizare a actiunii ) sau nu a solicitat termen si s-a trecut deja la propunerea de probe, urmand ca la termenul din 02.12.2011 sa fie administrate probatoriile?
Paratul nu a fost decat prezent fara aparator,iar avocata i-a dat in mana o precizare in care cere exercitarea autoritatii de catre un singur parinte respectiv mama,stabilirea domiciliului minorului la mama(Pitesti)si acordarea pensiei de intretinere in cuantumul stabilit de lege,dupa care judecatoarea a dat un nou termen de judecata fara sa zica nimic paratul.
Paratul mai poate depune cerere reconventionala si daca da,cum trebuie sa faca avand in vedere ca termenul este la data de 02.12.2011.
Multumesc anticipat.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Da, insa sa-si angajeze avocat pentru ca in situatia in care paratul nu beneficiaza de asistenta juridica a unui avocat ,nu va stii cum anume sa solicite cele aratate mai sus si nici ce probe sa administreze in dovedirea respectivelor cereri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie intretinere minor-exercitarea autoritatii parintesti radu3737 radu3737 Buna ziua,va multumesc anticipat penru raspunsul dv.!Am primit de curand citatie pentru \"majorare pensie intretinere\"pt. minori,termen 25 Mai.Intentionam sa ... (vezi toată discuția)
Ma poate lamuri cineva? vizita si pensie alimentara minor adryan35 adryan35 Am fost in proces de Incredintare minor si aceasta este sentinta...am gasit-o pe situl de la Judecatoria unde am avut eu procesul: 5/11/2011 Admite in parte ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, mama plecata in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara ... (vezi toată discuția)