avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Repartitie de la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Repartitie de la somaj

Buna ziua,
Lamuriti-ma si pe mine daca este sau nu obligatorie la angajare repartitia de la AJOFM . Care este baza legala ?
(Cunosc o situatie in care angajatorul nu a cerut niciodata repartitie de la AJOFM) Va fi sanctionat vreodata pentru aceasta problema?
Multumesc!!!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:51, 27 Ianuarie 2012
legea 76/2002 ART. 10
(1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.

Eu cred ca de aici pleaca obligativitatea repartitiei.La angajare , angajatorul trimite la AOJFM viitorul angajat cu o instiintare catre acestia cum ca are un post disponibil in unitate de ...contabil/muncitor/director etc.., in acelasi timp dandu-i si cererea de repartitie .Adica am postul, dar am si omul pentru postul disponibil....
Mi-ar placea sa va raspunda un consiler juridic sa ne clarificam:)
1. Nu sunt consilier juridic dar va dau eu raspunsul.

2. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 10.
(1) Angajatorii au obligaţia sã comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncã, în cãror razã îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncã vacante, în termen de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea acestora.
...
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
a) necomunicarea lunarã a locurilor de muncã vacante prevãzute la art. 10;
...
Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...

3. - Asadar obligatorie este comunicarea Agentiei de Somaj a listei cu locurile de munca vacante, in caz contrar angajatorul poate fi sanctionat contraventional.
- Dispozitia de repartizare nu este obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cateldestept cateldestept La angajarea unei persoane mai este obligatoriu sa declar la AJOFM locul de munca disponibil, precum si obtinerea unei repartiii de la ei? (vezi toată discuția)
Repartitie ajofm Alexxandra04 Alexxandra04 Buna ziua! Urmeaza sa ma angajez incepand cu 1 ian 2009. Am primit lista cu documentele necesare, dar am o intrebare legata de repartitia de la fortelel de ... (vezi toată discuția)
Conventie cu ajofm vanatorul vanatorul Buna ziua, In urma cu o luna am angajat o persoana de peste 45 ani, care era inregistrata la ajofm in cautare de loc de munca, dar nu am avut repartitie de la ... (vezi toată discuția)