avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

La angajarea unei persoane mai este obligatoriu sa declar la AJOFM locul de munca disponibil, precum si obtinerea unei repartiii de la ei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 21 August 2014
Da, repartitie inca se ia obligatoriu si din cate stiu declararea postului vacant se ma practica inca la unele Ajofm.
Ultima modificare: Joi, 21 August 2014
Ceaunas Ana-Maria Expert Contabil, Contabil
Legea nr.76/2002 prevede ;
art.10
(1)Angajatorii au obligatia sa comunice
agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
(2)Furnizorii de servicii de ocupare acreditati au obligatia de a comunica lunar agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul date privind numarul somerilor mediati si incadrati in munca .
(3)Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca teritoriale, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.

art.113
Constituie contraventie urmatoarele fapte:
a)nerespectarea prevederilor art. 10;
....

art.114
(1)Contraventiile prevazute la art. 113 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a)cele prevazute la lit. a), b), f), h) si j), cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei;
....

art.116
.....
(2)Organele de control masuri active ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si ale structurilor sale teritoriale vor constata si vor sanctiona contraventiile prevazute la art. 113 lit. a), d), e), h), i), j) si k), precum si contraventia prevazuta la lit. f), in ceea ce priveste nerespectarea art. 50 alin. (3).
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie cu ajofm vanatorul vanatorul Buna ziua, In urma cu o luna am angajat o persoana de peste 45 ani, care era inregistrata la ajofm in cautare de loc de munca, dar nu am avut repartitie de la ... (vezi toată discuția)
Repartitie ajofm - absolut necesara? ioanmosincat ioanmosincat Am demisionat de la precedentul loc de munca si m-am angajat la actualul in 1 aprilie. Printre toate documentele necesare la angajare. aici mi-au cerut ... (vezi toată discuția)
Repartitie de la somaj mirusaby mirusaby Buna ziua, Lamuriti-ma si pe mine daca este sau nu obligatorie la angajare repartitia de la AJOFM . Care este baza legala ? (Cunosc o situatie in care ... (vezi toată discuția)