avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce drepturi si obligatii am catre sistemul de sanatate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce drepturi si obligatii am catre sistemul de sanatate daca am o boala profesionala?

buna ziua am astm bronsic profesional si am fost concediata in baza art 61 lit.c, pana in ianuarie am fost in somaj, iar acum nu pentru ca nu vreau ci pentru ca nu am gasit alt loc de munca nu stiu ce trebuie sa fac sa beneficiez in continuare de medicatie compensata si consultatii de specialitate, plus alte indicatii cure balneare etc. trebuie sa platesc cas sau cum ? va rog sa-mi spuneti ce drepturi si ce obligatii am in aceste conditii. va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:13, 29 Februarie 2012
Daca se va prezenta la medicul de medicina muncii ,unde se afla inregistrata cu boala profesionala,acesta ar trebui sa-i elibereze o scrisoare medicala catre medicul de familie la care este inscrisa pacienta,pe baza acestei scrisori medicul de familie o va inregistra intr-o evidenta speciala si ii va prescrie retete ,trimiteri ii va acorda consultatii.Toate aceste servicii medicale vor fi decontate de catre Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!! - compensaţii pentru atingerea integrităţii in cazul unei boli profesionale. Vîlcea Vîlcea Buna ziua.Recent am fost declarat cu boala profesionala,respectiv: polidiscopatie cervicala si polidiscopatie lombara.De la Petrosani mi s-a spus ca nu pot ... (vezi toată discuția)
Compensatie pentru atingerea integritatii oleinicmarcel oleinicmarcel am boala profesionala din 2003 pot beneficia de indemnizatie de atingerea integritati (vezi toată discuția)
Accident de munca mirellaa mirellaa am urmatorul caz: in timpul programului de lucru a suferit un accident care a avut ca urmare pierderea a 3 degete de la mana dreapta. Firma a declarat ... (vezi toată discuția)