avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatia Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatia Muncii

Riscuri si avantaje ale Demisiei si ale "Lichidare la zi".
Care este forma cea mai avantajoasa pentru mine ca angajat daca doresc sa plec dintr-o firma imediat fara a fi nevoit sa prestez munca in perioada de preaviz si fara a risca desfacerea disciplinara a Contractului de Munca.
Va multumesc,
O.M.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 16 Martie 2012
Cel mai avantajos este incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 it.b C.mun.... in acest caz, nu se acorda preaviz.
Am inteles , Exista riscul ca angajatorul sa nu accepte acordul bilateral . Ca este riscul in cazul ca imi voi inainta demisia??
Intr-adevar, exista posibilitatea ca angajatorul sa nu accepte incetarea cu acordul partilor ... riscul in cazul demisiei este ca poate fi cu preaviz, iar nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Multumesc pentru clarificare.
Totusi, este dreptul meu sa-mi cer concediul de odihna legal in perioada de preaviz?
Este legal ca angajatorul sa-mi refuze zilele de concediul de odihna legal??
Da, este dreptul dvs de a solicita CO in perioada de preaviz ...cu toate ca acest lucru este in avantajul angajatorului exista si posibilitatea de a fi refuzat .. se poate invoca lipsa programarii in aceasta perioada sau alte motive ...

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi dau demisia fara sa mai fiu obligata sa mai vin de a doua zi la servici? elnyy elnyy Deoarece am niste probleme legate de sanatate, as dori sa-mi dau demisia fara a mai fi obligata sa vin de a doua zi la servici. In cazul ca mi se va aproba ... (vezi toată discuția)
Demisie tatar_nicolae2006 tatar_nicolae2006 Ce repercursiuni poate avea pentru salariat nerespectarea preavizului.Cu alte cuvinte demisionez si din ziua urmatoare nu mai merg la serviciu? (vezi toată discuția)
Demisie fara respectarea perioadei de preaviz b90laurentiu b90laurentiu Buna seara, vin cu o problema mai delicata la d-voastra. Am lucrat in cadrul unei firme de mai bine de 9 luni, iar recent a aparut posibilitatea de opta pentru ... (vezi toată discuția)