avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntarea la uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntarea la uzufruct

Am un contract de intretinere a unei matusi cu dreptul de proprietate nuda ?? asupra imobilului dupa decesul dansei. Matusa vrea sa se mute in casa noastra de la tara si sa renunte la uzufruct prin notariat.
Prin aceasta renuntare eu devin proprietar cu drepturi depline asupra casei? Mai poate vreun mostenitor sa atace in justitie pentru a cere parte?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: zare , utilizator 12:37, 27 Iunie 2012
Pentru prima întrebare, răspunsul este da, mătuşa poate să renunţe la dreptul de uzufruct.
Referitor la posibilitatea atacării actului încheiat între dvs. şi mătuşa, nu este exclusă posibilitatea ca vreun potenţial succesibil , după deschiderea succesiunii, să încerce aşa aşa ceva, însă nici nu putem şti cu ce şanse de reuşită .
Multumesc! Eu as dori sa construiesc o casa in locul casei f vechi a matusii. Pot risca sa pierd casa dupa decesul dansei chiar daca a renuntat la uzufruct sau eu raman proprietar cu drepturi depline?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cu uzufruct viager. este posibilă vânzarea lui dacă există această clauză? IAndra04 IAndra04 Buna. Explic din nou pe scurt situatia pentru cine nu stie. Exista o mostenire,un imobil,la care sotul meu este nudul proprietar si matusa lui este ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate mirceap1981 mirceap1981 buna, sora mea (de mama) a vandut \\"nuda proprietate\\" tatalui ei, care la randul lui ar fi vandut casa altei persoane inainte de a muri. cine este ... (vezi toată discuția)
Donatie, drept de uzfruct ContSters255863 ContSters255863 In cazul in care in clauzele unui contract de donatie se precizeaza ca donatorii au drept de uzfruct asupra imobilului donat, pana la moartea donatorilor, si ... (vezi toată discuția)