avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... incadrare imobil in p.u.g
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

incadrare imobil in p.u.g

Buna ziua,
Detin in propprietate un imobil, padure, in intravilanul unei localitati. In urma cu ceva vreme am cerut la Primarie un Certificat de Urbanism in vederea construirii unei case de vacanta. Din pacate raspunsul a fost cam asa: Avand in vedere ca imobilul dumneavoastra se afla in UTR V6 ( zona spatii verzi ), conform legi spatiilor verzi nu se poate schimba destinatia prin PUZ.
Aproximativ peste doua luni se va aproba noul PUG al localitatii in care din nefericire incadrarea este acceasi, padure de agrement, cu specificatia, fara posibilitatea de a putea face derogare de la PUG prin PUZ.
In perioada consultarii publice a PUG-ului am depus la Primarie cerere in care solicitam incadrarea corecta intr-un UTR care sa-mi dea posibilitatea de construi casa de vacanta, conform Codului Silvic, prin care se permite ocuparea terenului in proportie de 5% dar nu mai mult de 200mp. Raspunsul de aceasta data a fost evaziv si fara rezultatul asteptat.
Am studiat Legea spatiilor verzi si in intelegerea mea prin “Padure de agrement “ se intelege zona publica, care are anumite amenajari specific zonelor de agrement .
Cum este posibil ca Primaria, cei care se ocupa de intocmirea PUG-ului, sa incadreze un imobil proprietate privata intr-un UTR V6, zona spatii verzi.
Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri legale as putea sa fac, incat sa oblig primaria sa incadreze imobilul, proprietate privata, intr-un UTR favorabil construirii, conform Codului Silvic.
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Certificat urbanism nefavorabil ContSters265484 ContSters265484 Detin o suprafata de padure in intrvilan pentru care am cerut de la primarie un certificat de urbanism in vederea obtinerii autorizatiei de construire a unei ... (vezi toată discuția)
Proprietar padure - spatii verzi costi_81 costi_81 Buna seara, sunt proprietar al unui teren \\"padure\\", insa terenul are folosinta actuala ca “padure” iar destinatia zonei, conform PUG-ului, este ... (vezi toată discuția)
Refuz autorizatie de constructie danp danp Buna ziua, Am cumparat acum 4 ani un teren in intravilanul unei localitati. De atunci si pana acum in jurul terenului meu au aparut mai multe ... (vezi toată discuția)