avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura aberanta la caldura in Arad
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura aberanta la caldura in Arad

Se vede clar ca vecini acestor batrani au ZERO la caldura. Ce spun cei care furnizeaza? ca sunt debransati ilegal, ca nu au facut redimensionarea instalatiei si nici echilibrarea hidraulica.........Asa ca singura solutie; DEBRANSAREA.
[ link extern ]
[ link extern ] /
Intreb si eu; In Arad nu exista nici un avocat care sa ii ajute?
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 04:34, 23 Martie 2014
Eu, deocamdata am facut contestatie la Asociatia de Proprietari, CET, sesizari la Primarie, CLM, am scris la 2 ziare locale, am trimis informare la ANRSC sa verifice legalitatea consumului aberant.
Ce sa mai fac, unde sa mai scriu mai sigur, pentru a nu scrie inutil sesizari in locuri fara sanse de rezolvare ?
Ma gandeam sa merg si la tribunal, sa contest in instanta suma.
Vreau sa stiu cum se procedeaza, pentru ca sunt novice in materie de procese. N-as vrea sa dureze prea mult "procesul", sau sa ma coste prea mult, pt. ca n-avem venituri.
Dupa ce nu au aplicat legea 325/2006 pentru aplicarea cheltuielilor comune si celor debransati, mai au si tupeul ordinar sa faca plangere la Politie doar pentru ca le-am repetat sa aplice legea, ei fiind printre putinii care n-au facut-o. Niste urmariti penal fac plangeri, inseamna ca suntem terminati ca natie.
MULTUMESC ANTICIPAT !
Asociatia, CET, ANRSC nu cred ca va vor ajuta prea mult. Asociatia nu are habar care e treaba cu debransarile, CET- ul le tolereaza, ANRSC e o autoritate de 2 bani. Ati primit vreun raspuns concret?
Daca vreti sa va judecati, e mai ieftin pt dvs. sa va dea Asociatia in judecata, are sarcina probei si nu plateste taxe de timbru. Puteti plati partial din factura, la nivelul normal si sa contestati restul facturii.
Fara acele explicatii stiintifice din articole de specialitate nu aveti cum sa convingeti instanta de caracterul eronat, umflat al facturii dvs. Autorii sunt profesori universitari si cercetatori stiintifici in domeniul instalatiilor de incalzire, care si elaboreaza normative si standarde tehnice in domeniu. In articole se explica fenomenul, raporturi de cauzalitate si efectele sub aspectul notei de plata.
Studiati-le cu atentie si depuneti-le la dosar.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
darida, utilizator
Cam greu sa ma dea in judecata Asociatia deja urmarita penal.
Mai ramane ca noi sa incercam ceva pe la Tribunal (asta e, nu-mi place, dar e ultima solutie).
VA RUGAM, NOI CEI JECMANITI, SFATUITI-NE CE PASI SA URMAM, IN CE LOCURI DIN TRIBUNAL SA MERGEM (CUM SA SE NUMEASCA, CONTESTATIE, SESIZARE) ?
Vrem sa nu bajbaim, la fel, as putea fi chiar eu avocat, mai ales ca n-avem venituri de cativa ani (am face ceva economie, numai daca e posibil).
Eu zic ca avand de partea noastra, a celor pagubiti, Legea 325/2006, neaplicata de A.P. 71 (ea si inca 2 din oras n-au aplicat-o), n-am avea probleme sa castigam. Plus ca am multe dovezi ca sefii falsificatori de semnaturi (vezi decizia ultimului proces, de incepere a urmaririi penale asupra acestor "sefi" ai A.P. 71), au comis ilegalitati imense, care se stiu, dar nimei n-a avut curajul sa le sanctioneze (mai ales autoritatile).
Multumesc anticipat pentru sfaturi !
In sfarsit, in 3 zile, am obtinut ce n-am putut in 5 ani: o somatie impotriva A.P. din partea Primariei, pentru a respecta si aplica Legea 325/2006 privind recalcularea impartirii cheltuielilor comune cu incalzirea, dar si somatie pentru a organiza o Adunare Generala obligatorie anual, dupa ... 4 ani in care cei 460 proprietari n-au auzit si vazut sa se faca vreuna. Apoi, a doua zi, Comandantul Politiei a promis ca va face o ancheta privind ilegalitatile enorme facute de sefii Asociatiei, timp de vreo 10 ani.
Pentru ca, a treia zi, joi 7 Martie 2013, ca prin miracol, sa primim raspunsul de la ANRSC, care, gasind lucruri grave, promit ca vor lua masuri, dand si catre Primarie o petitie a noastra, sa actioneze pentru intrarea in legalitate mai ales in privinta calculului abuziv al A.P. din care a reiesit la un bloc suma de 1400 lei !!!
Cica ar fi inceput deja sa faca convocatorul pt. Adunarea Generala (fortati de Primarie, ca doar nu erau fraieri sa respecte legea), poate chemam atunci si Politia, si Primaria, si mass-media pentru a face public cazul acestei Asociatii care e stat in stat, nu vrea sa prezinte niciun document pentru a justifica sumele umflate luate de la locatari.
S-AUZIM NUMAI DE BINE. DOAMNE-AJUTA !
Ei, deja e groasa situatia ! S-a trecut la faza cu darea in judecata (medierea, initial) de catre Asociatia de Proprietari cea mai vinovata, exact catre cei 5 proprietari nevinovati de facturarea abuziva pentru Caldura din iarna 2012-2013. Pentru detalii despre cazul asta incredibil de cate ilegalitati s-au comis, mai ales de fostii "sefi" ai A.P., intrati pe pagina de Facebook de aici: www.facebook.com/pages/Stop-... .
Articolul de ziar "Caldura de Cosmar", din ziarul Obiectiv de Braila, il gasiti, ca poza, aici: [ link extern ]
A trecut un an si nici pana acum nici macar nu s-a anchetat cazul celor 5 proprietari jecmaniti (nici macar nu s-a raspuns la contestatii) de catre vreo institutie obligata sa faca dreptate si sa recalculeze facturile la sumele reale, maximale, stabilite de specialisti. 1414 lei/DEC.2012/ap. 2 cam. de 42 mp e o suma imensa, cu de 3,5-4 ori mai mare decât maximul posibil (ni s-au facturat pe 3 contori 4,61 Gcal./ap. 2 cam., fata de maximul de 1,2 Gcal/ap. 2 cam.) ! [ link extern ]
Culmea e ca 100% ni se da dreptate, chiar si de catre directorii CET Braila, dar ... ei doar vor banii pe acele facturi, cu toate ca recunosc ca nu le iesea nici lor calculul, care arata de parca am fi avut Sauna în apartamente, cu toate ca ne venea Agent Termic la temperatura de 17 grade C, cum era în contractul dintre CET si A.P. 71 Braila.
Pe noi nu ne intereseaza cine e vinovat (da, asa e, Asociatia de Proprietari are cam 70% din vina, dar cei de la CET ce-au pazit de nu s-au sesizat când a venit aberatia aia de factura, sau când au recunoscut ca mai multi debransati n-au facut-o legal, cu aprobarea acestora ?), noi vrem sa ni se scada facturile din nov. si dec. 2012 la valorile reale, decente, acum având si penalizari mari la ele.
VEDETI CUM SE AUTO-ACUZA CEI DE LA C.E.T. CA NU SI-AU INDEPLINIT OBLIGATIILE, RECUNOSCAND ASTFEL CA FACTURILE DE LA A.P. 71 NU-S CALCULATE CORECT: [ link extern ]
PAGINA ORIGINALA E AICI:
[ link extern ]
(SAU, DACA NU E VALABIL LINKUL, CAUTATI PE GOOGLE: "Reprezentantii CET au facut o dezvaluire uluitoare - Debransarile s-au facut ilegal - Ziar InfoBraila").
Nu stim ce pasi sa mai urmam, ne gandim sa facem plangere penala, in special impotriva celor care au condus ilegal si abuziv aceasta Asociatie de Proprietari, mare parte din vina apartinand si celor de la CET Braila (Primaria), care ne cadoriseau" cu cele mai mari facturi din toata tara, cu toate ca orasul Braila e printre cele mai sarace din Romania !
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
280366, utilizator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Care este legea privitoare la facturarea firmelor de la parterul blocurilor, de cãtre cet ? 280366 280366 Care este legea privitoare la facturarea firmelor de la parterul blocurilor, de către CET ? La blocul meu, anul trecut, datorită aberației de factură ... (vezi toată discuția)
Debransare casa scarii si uscator la o asoc.de propr. brezel brezel Pe scara din 10 ap a ramas un singur ap.care este racordat la Termoficare , casa scarii si uscatorul .As dori sa intreb daca se poate debransa uscatorul si ... (vezi toată discuția)