avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura aberanta la caldura in Arad
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura aberanta la caldura in Arad

Se vede clar ca vecini acestor batrani au ZERO la caldura. Ce spun cei care furnizeaza? ca sunt debransati ilegal, ca nu au facut redimensionarea instalatiei si nici echilibrarea hidraulica.........Asa ca singura solutie; DEBRANSAREA.
[ link extern ]
[ link extern ] /
Intreb si eu; In Arad nu exista nici un avocat care sa ii ajute?
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 04:34, 23 Martie 2014
DARIDA, n-am specificat totul, si de-asta poate încă n-au înteles multi cazul.
CET Brăila e în Lichidare Judiciară de 1 an, si nu mai pot face controale prea amănuntite si la obiect. E ceva dubios faptul că, cu toate că noi am depus contestatii către A.P. 71, către CET si către Primărie, dar cei de la CET, la o săptămână după închiderea vanelor, si-au luat contorii-martor si nu au nici în prezent cum să ne demonstreze că a putut exista acel consum imens (logic că ei trebuie s-o facă, nu noi, cei furati). Oricum, e clar că e ceva dubios în legătură cu acele Giga-Calorimetre care au fost luate în mod ciudat, pe ascuns, în loc să se facă o anchetă în urma contestatiilor ! Când te grăbesti să iei ceva (să ascunzi) care poate dovedi un consum, e clar că ai făcut o fraudă.
Cei de la CET Brăila se bazează doar pe cuvântul fostului asa-zis presedinte (ilegal) care chiar singur a recunoscut în demisia lui fortată de Primărie, că a încălcat de 2 ori Legea 230/2007: o dată, când n-a fost numit de către Comitetul Executiv, în 2009, a doua oară cînd n-a convocat din 2009 până la demiterea sa în 6.04.2013, nicio Adunare Generală, implicit el nefiind nici ales de proprietari, uzurpând această functie pe care el a luat-o în joacă.
În cazul ăsta cum să se bazeze cei de la CET doar pe faptul că a recunoscut acele facturi din dec. 2012, acel intrus, pt. că presedinte nu se poate numi, oficial si legal, neavând drept de semnătură sau să ia Hotărâri în numele celor aproape 470 proprietari !
Acum, în apărarea cel putin a mea si a unei vecine, e următorul fapt: am reusit să obtinem de la CET valorile citite mai ales la contorul arondat scării noastre, care ar fi trebuit să fie factura reală, finală. [ link extern ]
Acolo era valoarea de 2,4 Gcal., deci, împărtită la 2 apt., rezultă consumul de ... 1,2 Gcal./ap. 2 cam./dec. 2012, adică un consum sub maximul stabilit de specialisti. [ link extern ] !
Problema fiind extrem de clară (am multe alte ilegalităti, în trepte, pentru a demonstra abuzul imens făcut de aceste firme care doar să ia banii stiau, fără să corecteze greselile când ele apăreau), de ce oare Primăria n-a miscat nimic, nici măcar o anchetă, ceva, chiar ne trimiteau la plimbare, că nu e obligatia lor (ba, dimpotrivă, art. 55, 52 si 53 din Legea 230/2007 îi contrazic total !). Până si cei de la ANRSC Bucuresti (autoritatea Guvernului, e ca Protectia Consumatorului), stiind că erau obligati cei de la Primărie să rezolve cazul, au re-directionat petitia noastră către acestia, dar ... de peste un an ... liniste totală, cică n-au primit petitia ! Doar n-a mintit o autoritate a Guvernului. e clar că nu s-a vrut rezolvarea cazului, conform legii (apropo, nu s-a aplicat nici Legea 325/2006, cea cu cheltuielile comune repartizate tuturor celor din Asociatie, si cu centrală termică).
Cei de la CET au mai recunoscut că cel putin 7 proprietari n-au obtinut acceptul lor de debransare. CET sunt vinovati mai ales prin ne-verificarea legalitătii facturării corecte a consumului Agentului Termic de la Bl. C1, A.P. 71. Cititi si articolul Reprezentantii CET au făcut o dezvăluire uluitoare: DEBRANSÃRILE S-AU FÃCUT ILEGAL, de aici: [ link extern ]
Deja această dezvăluire poate fi folosită împotriva celor câtiva directori ai CET rămasi în functie care nu vor în ruptul capului să recunoască oficial că acele sume cerute pentru căldură sunt total abuzive, ilogice, si astfel să le recalculeze la valoarea maximă posibilă consumată. CITEZ DIN RÃSPUNSUL REALIST AL SUBPREFECTULUI: <<< În ceea ce priveste furnizarea agentului termic în conditiile impuse de societate, subprefectul Catalin Grosu l-a avertizat pe reprezentantul CET că în conditiile de fată, în cazul unui proces cu beneficiarii agentului termic, societatea ar putea fi trasă la răspundere. >>> Chiar că e o bombă cu ceas ... pentru CET, care se auto-acuză de neglijentă în serviciu. Bravo lor că au fost sinceri si avem alt punct de acuzatie împotriva lor, printre multe altele.
Legea 325/2006, art. 30 ne arată conditiile legale de debransare totală a instalatiilor interioare de încălzire: [ link extern ]
... ALTÃ LEGE ÎNCÃLCATÃ SI ASUMATÃ DE CÃTRE CEI DE LA C.E.T. !
Ce ziceti, asa-i că sunt cam multe abuzuri doar pentru o singură spetză ? Ce mai putem face să nu se ajungă să stăm prin tribunale ?

P.S.
DARIDA, DACÃ MAI POTI RESCRIE CE TI-A STERS ADRIANTOT, AR FI BINE (PREA RIGID E, SCRIU DIN 1999, DAR SÃ AJUNGI SÃ TI SE STEARGA POSTARI IMPORTANTE SI PT. ALTII, E DEJA SUPÃRÃTOR, STIIND CÃ PIERZI
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
280366, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Care este legea privitoare la facturarea firmelor de la parterul blocurilor, de cãtre cet ? 280366 280366 Care este legea privitoare la facturarea firmelor de la parterul blocurilor, de către CET ? La blocul meu, anul trecut, datorită aberației de factură ... (vezi toată discuția)
Debransare casa scarii si uscator la o asoc.de propr. brezel brezel Pe scara din 10 ap a ramas un singur ap.care este racordat la Termoficare , casa scarii si uscatorul .As dori sa intreb daca se poate debransa uscatorul si ... (vezi toată discuția)