avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii de proprietari , Adunare generala.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii de proprietari , Adunare generala.

Legea 230/2007 la Art. 25 aliniatul
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
Intrebare : daca sotul este membru al asociatiei de proprietarii si nu poate participa la A.G. , trebuie sa faca imputernicire sotie, ca sa poata participa si vota ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:40, 9 Aprilie 2013
daca sotia este coproprietar,atunci nu este nevoie de nici o imputernicire,pentru ca participa aceasta in nume propriu.In situatia in care ea nu este coproprietar are nevoie de impuernicire scirsa pentru a vota in numele sotului
Buna seara , daca sunt doi coproprietarii intr-o locuinta numai unul se poate inscrie in asociatie, deci ca coproprietar nu pot fi membru al asociatiei , in ce calitate particip ?
Daca detineti delegatie/procura emisa de catre persoana care a incheiat acordul de asociere cu asociatia de proprietari,participanti in calitate de delegat al acestuia
multumesc pentru raspuns .
Dar daca nu am aceasta procura, pot participa si vota la A.G.
Luati o foaie A5 sau mai mica si un pix, asezati-va si scrieti imputernicirea.
Prezentati-va cu ea la adunarea generala si inmanati-o presedintelui sau celui care numara imputernicirile.
In asociatia noastra orice membru al familiei este membru in asociatie daca unul din ei a aderat la asociatie la infiintare sau dupa aceea. Iar daca nu a aderat, este tot membru.
Dar daca in asociatia dv sunt unii care vor ca la adunare sa participe numai cel ce a semnat adeziunea, faceti aceasta imputernicire in numele sau si ati rezolvat problema. Procedati asa cum este obiceiul casei ori cum impun pretentiile din asociatia dv si participati, votati...
Sunt multe alte probleme greu de rezolvat in asociatie, iar aceasta cu imputernicirea este poate cea mai simpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza urmatorul articol din legea 196/2018: ... prettydaniola prettydaniola Cum se interpreteaza Art 49 pc 3 d) din legea 196/2018: proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru ... (vezi toată discuția)
Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 ... GIGI2109 GIGI2109 Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 apartamente in contul unir proprietari, si toti, ii dau acestuia procura ca sa-i repeinte in AG. (vezi toată discuția)