avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scoatere cheltuieli comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scoatere cheltuieli comune

buna ziua

in ce conditii poate fi scoasa o persoana de la plata cheltuielilor comune, in cazul in care este detasata cu munca in alta localitate, si ajunge acasa doar in week enduri, si uneori o data la 2-3 saptamani? mai este valabila prevederea referitoare la cele 15 zile calendaristice? precizez faptul ca persoana locuieste singura si ca apartamentul este dotat cu centrala termica propriei.

va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:53, 13 Februarie 2018
Va multumesc pentru raspuns. Asa voi proceda.

Toate cele bune.
Buna ziua
Am un ap la care vine proprietarul la 3 ..4 zile. spala rufe isi face curatenie... Etc
Are consum de 4 mc de apa pe care ii plateste
Dar in rest pe motiv ca nu sta aici nu vrea sa plateasca nimic(salariu. curent pe scara. Lumina. Gunoi.....)

Este normal ?



Ms
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
dmhyou, utilizator
?



dmhyou a scris:

Buna ziua
Am un ap la care vine proprietarul la 3 ..4 zile. spala rufe isi face curatenie... Etc
Are consum de 4 mc de apa pe care ii plateste
Dar in rest pe motiv ca nu sta aici nu vrea sa plateasca nimic(salariu. curent pe scara. Lumina. Gunoi.....)

Este normal ?



Ms

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte dificil sa lamuresti un asemenea om ca daca locuieste "la bloc" are anumite obligatii care sunt diferite fata de proprietarii care locuiesc "la casa".
1. Daca omul dvs. are cerere de scutire la plata cheltuielilor "pe persoana", atunci acesta nu i se vor repartiza costuri proportionale cu nr. de persoane care locuiesc in bloc (energie electrica, gaze, gunoi, alte cheltuieli care prin regulamente interne se repartizeaza pe nr. de persoane - exemplu, diferente apa); acest ultim exemplu - diferentele la apa se bat in cap cu ceea ce ziceti dvs. - ca omu' ...vine proprietarul la 3 ..4 zile. spala rufe isi face curatenie... Etc
Are consum de 4 mc de apa pe care ii plateste
.
Acesti oameni isi bat joc, efectiv isi bat joc de vecinii care ii suporta hachitile.
Avem si noi destui cetateni care procedeaza asa, fac cerere ca sunt plecati (2 persoane) "la tzara" 3-4 luni pe an (vara), insa consuma lunar 4-5 mc de apa (mi-am spalat rufele dom'le, fac baie, ce vrei sa stau murdar? Nu am cunoaste nici consumul de apa, dar avem montate apometre cu citire radio care il dau de gol...
2. Celelalte consumuri - care se repartizeaza pe cota-parte indiviza de proprietate, i le repartizati fara probleme si este traba lui ca vrea sa le achite sau nu. Ca o prima masura ii calculati penalitati pe care va trebui sa le achite. Trebuie sa aveti prevazut in regulamentul intern cum trebuie sa procedati in aceste cazuri - adica stabiliti in com. executiv care este procentul de achitare a penalitatilor din ceea ce doreste el sa achite.
O alta masura pe care puteti sa o luati, este sa-l notificati in scris despre drepturile si obligatiile ca locatar/proprietar, membru sau nemembru al as. proprietari. Este treaba lui sa inteleaga sau sa nu inteleaga prevederile Legii. Sigur, se poate ajunge si in instanta, daca va permiteti, avand in vedere ca sumele la care faceti referire sunt relativ mici.
Succes si sa ne tineti la curent cu "realizarile"!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)
Repartizare diferentele apa Stefanescu Anca Stefanescu Anca suntem o familie de trei persoane(eu,sotul si copilul de 3 ani)si locuim iintr-o garsoniera ,intr-un bloc din sectorul 3 ,din luna iunie.Blocul are contor de ... (vezi toată discuția)
Probleme lista intretinere Maria Bezsan Maria Bezsan Avem o situatie noua , respectiv 0 persoane la intretinere , repartizat cheltuieli parti comune (corect) dar aceasta persoana lipsa are de fapt consumuri: ... (vezi toată discuția)