avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inscrierea la masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inscrierea la masa credala

Cum trebuie facuta cererea de inscriere la masa credala a unui creditor impotriva unei societati aflata in insolventa?
Ma puteti ajuta cu un model?
Cel mai recent răspuns: Aura2 , utilizator 18:49, 9 Octombrie 2013
Subcrisa ..................................., persoană juridică română, având sediul în ...................., ....................... nr. .........., .sector ......., înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. ............, CIF ...................... in baza art.64 şi art.65 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, formulăm prezenta:

DECLARAŢIE DE CREANŢÃ

Prin care solicităm ADMITEREA CREANŢEI şi înscrierea în tabelul creditorilor a societăţii noastre împotriva ............................, persoană juridică română, având sediul în ............................, nr. ................., înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. ...................., CIF RO ...................., cu suma totală de ................... lei (................... lei reprezentând contravaloarea ........................si ........................ lei reprezentand penalitatile de intarziere calculate conform art. .................. din contract).

În fapt, între ....................................., în calitate de ........................ şi ............................., în calitate de ..........................., a fost încheiat Contractul de .......................... in data de ......................., contract prin care părţile au convenit, de comun acord, condiţiile în care ..............................................................

Prin urmare, având în vedere faptul că suma totală de .................. lei din care .................. lei reprezentând contravaloarea ....................... şi ................ lei reprezentând penalităţile de întarziere constituie creanţa noastră certă, lichidă şi exigibilă, însuşită de pârâtă, solicităm instanţei admiterea cererii astfel cum a fost formulată şi inscrierea creanţei societăţii noastre în valoare de ......................... lei în tabelul creditorilor ..................................

În drept, ne întemeiem cererea pe dispoziţiile art. 64 şi art. 65 din Legea nr. 85/2006.


Acesta este un model general pe care trebuie sa-l adaptati situatiei dvoastra.
Model cerere inscriere la masa credala:

TRIBUNALUL ___________
- SECTIA COMERCIALA SI DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV-FALIMENT
DOSAR NR. _______
TERMEN: _______________

DOMNULE PREªEDINTE,

Subscrisa _________________, societate comerciala romana, cu sediul social in localitatea ___________ ( adresa, CIF, J, alte date de identificare) cu sediul procedural ales la ___________________ (ex. sediu social), prin ____________(reprezentant) , in temeiul art. 65 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 formulăm prezenta

CERERE DE ADMITERE A CREANTEI

solicitand inscrierea in tabelul preliminar al creantelor asupra averii societatii debitoare din prezentul dosar, _________, cu sediul _____________________ ( adresa, CIF, J, alte date de identificare), cu suma de ________________, reprezentand debit neachitat conform:

- ___________________( facturi, hot. jud. etc)

De asemenea, solicitam obligarea debitoarei la plata sumei de _____________, cu titlu de cheltuieli de judecata constand in ___________________. ( daca este cazul)

In fapt: ________(motivarea in fapt- descrierea pe scurt a situatiei de fapt si a legaturii comerciale cu debitorul)

În drept: Legea nr. 85/2006, privind procedura insolventei.
In probatiune: inscrisuri.
Anexam: acte doveditoare, taxa judiciara de timbru de____ lei si timbrul judiciar de ___ lei, dovada onorariului de avocat.

SC ______ SRL,
prin ____________


Sursa : www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Traiasca google, the king !!!
Multumesc frumos amandurora, imi sunt de un real ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere inscriere la masa credala iancu123 iancu123 imi poate cineva trimite o cerere tip de inscriere la masa credala? email : clarviziunee@yahoo.com (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la firma in insolventa dinumarcel dinumarcel Am o mica firma si produc niste piese pe care le vand catre clienti din industrie. Unul dintre clientii (care apare la stiri TV cum ca salariatii blocheaza ... (vezi toată discuția)
Cerere masa credala prin administrator special caprice caprice Buna ziua ma ajutati va rog cu un model de cerere de incriere prin administrator special la masa credala a unei societati comerciale? Multumesc (vezi toată discuția)