avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dividende la cesionare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dividende la cesionare societate

Buna ziua
Un asociat unic cedeaza partile sociale la data de 30 09.2013. Firma inregistreaza un profit la acea data de 10 000 lei. In contractul de cesiune nu este specificat ca cedentul renunta la dividende pentru perioada in care a fost asociat.
Potrivit art 67 alin 6 din Legea nr. 31 / 1990 privind societatile comerciale, Republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, dividendele care se cuvin dupa data transmiterii actiunilor apartin cesionarului, in afara de cazul in care partile au convenit altfel.
Firma nu are datorii. Intrebarea mea este : are dreptul cedentul la dividende pentru aceasta perioada si daca da , ce demersuri trebuie sa faca pentru a obtine dividendele?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 13:03, 18 Noiembrie 2013
Nu mai are niciun drept. La data cesionarii a incasat un pret negociat si a predat firma si cu bune si cu rele (si activul si pasivul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune actiuni oct.2008- dividende 2006 leca_aurelia leca_aurelia O societate cu 2 persoane juridice din Ungaria, firma infiintata in 2005, cesioneaza partile sociale la 3 actionari persoane fizice straine la data de 31 ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma m_pancu m_pancu In cazul cesionarii unei firme ce se intampla cu dividentele nealocate pt primele 6 luni ale anului si care sunt purtatoare de impozit anul urmator. Cine ... (vezi toată discuția)
Dividende si cesiune parti sociale brendissima brendissima Speta: dividende constituite in per 2007-2010, dar neridicate. In iunie 2010, se face cesiune parti sociale. Cine ridica dividendele din trecut? Cedentul sau ... (vezi toată discuția)