avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatoria cu un cetatean musulman
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatoria cu un cetatean musulman

Buna,
Sunt noua pe acest forum si caut informatii utile cu privire la subiectul de mai sus.
Sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean pakistanez care este deja casatorit, urmand sa divorteze imediat,; dorim sa ne casatorim in Romania.
Este acest lucru posibi inainte de divortul lui? Daca aici nu se poate si ne casatorim in Pakistan, la intoarcere va fi recunoscuta casatoria in Romania?
IN cazul in care ne casatorim in Pakistan, cat de repede poate obtine viza pentru a veni in Romania?
Nu doreste sa locuim acolo, ci vrea sa se stabileasca aici.

Va rog mult, ajutati-ma cu aceste informatii..
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
mihaelaak, utilizator
Cel mai recent răspuns: alicesuson , utilizator 01:25, 31 Ianuarie 2011
Revin cu mare placere....Ce stiu sigur este : casatorie in Romania, incheiata in Bucuresti. Divortul ea la inceput ...el se crede ca ar fi in Iran, ca acolo a plecat acum 9 ani si nu s-a mai intors,
Pana acum ea se pare ca nu a avut sansa sa dovedeasca nimic, pentru ca la fiecare termen avut s.a intors spunand ceva despre o procedura neindeplinita si ca o ia de la capat. iar tradus, legalizat sau ma rog ii zice avocatul sa faca. acum am inteles ca era disperata ca tre sa cheltuiasca iar nu stiu cate sute de roni sa trimita iar hartiile , care am senzatia ca sunt aceleasi. Si üentru asta e dispusa sa renunte pt ca nu mai are de unde. Plus ca trebuie sa plateasca si avocatul, neplatit de 3 ani.
Multumesc anticipat pt orice ajutor.
Pt ca nu stiu ce proceduri au fost indeplinite pana acum pot scrie numai:
- trebuie sa dovedeasca, prin marturia martorilor, ca respectivul sot a plecat si nu a mai venit. Adica, sa dovedesca faptul ca e despartita in fapt din anul 2000;
- pt faptul ca el nu a depus un singur act care sa arate ca nu vrea divort (si nu s-a prezentat in fatza instantei) ar trebui sa se considere ca este de acord cu divortul (daca a fost citat prin ”publicitate” – adica, prin intermediul ziarelor, asa cum se citeaza partile al caror domiciliu este necunoscut);
- declara ca nu sunt bunuri de impartit (deci nu exista pretentii la impartirea unor bunuri), ca nu exista copii rezultati din casatorie; nu vrea sa pastreze numele lui de familie.

E chiar greu de inteles ca nu a obtinut divortul pana acum... Un divort ”prin procura” (caz asemanator) a fost rezolvat mai repede!

Ce acte a fost nevoita sa traduca si sa legalizeze?
Care anume – exact – procedura nu a fost indeplinita? Publicitatea cererii de chemare in judecata?

Am mai scris: poate continua fara avocat.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
trope_doi, utilizator
Asta am spus si eu si asta nu inteleg nici eu. Ceea ce stiu sigur este ca nu a vut nevoie de martori pana cum , pentru acea "procedura cu strainatatea " nu a fost indeplinita. Acum a spus , ca trebuie sa traduca iar citatia sau ceva de genul asta si sa o trimita iar cu actele, la adresa lui din Iran , cea care a fost declarata de el , in actele lui la casatorie. Ea spune ca pana ce actele trimise acolo nu se intorc semnate ca au fost primite sau ma rog aduse la cunostinta , ea nu poate inainta. Sincera sa fiu , mi se pare o aberatie.
Nu stiu prin ce metodologie se transmit aceste acte si ce costuri implica , dar spre informarea mea personala , niste acte trimise prin curier rapid costa in jur de 100 € in zona III- zona Iran. Ea plateste la fiecare termen milioane si termenele sunt la 4-6 luni, cam asa. Ma depaseste....
Daca sunteti dragut sa imi spuneti exact xe ar trebui sa o intreb , poate pot sa o ajut ? Chiar imi pare rau de atatia nervi si bani aruncati , ca sa nu mai pun ca personal nu inteleg absurdul situatiei.
Cu multa stima
Intrebati:
De cate ori a trimis actele (traduse) la adresa lui. Sa fie trimise cu o confirmare de primire (sau trimise ”cu valoare declarata” = ce contine plicul trimis). Recipisa de trimitere e proba ca a respectat procedura. Dar, practic, nu ea trebuie sa informeze cealalta parte ca e chemata ca parat in procesul de divort. In fine...

A publicat in ziare ca il cheama in judecata )pt divort) pe cetateanul X cu ultimul domiciliu cunoscut la adresa... Y?

Catre Iordania actele trimise prin posta RO costa (rotund) 15 lei – si ajung in 10 zile.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
trope_doi, utilizator
Revin. Actele traduse la adresa lui din Iran au fost trimise de 4 sau 5 ori pana acum , prin Ministerul de Justitie . Au fost trimise de fiecare data , citatia , certif de casatorie si actiunea. Astea le traduce mereu . Si le depune uarasi la dosar . Dupa care se asteapta luni de zile si la termen, procedura nu este indeplinita.
Cu Posta Romana nici nu s-a pus problema, iar la proba cu martori nu s-a ajuns . Asta chiar nu inteleg...Pana cand trimitem si amanam ???? Cel putin pentru mine nu are sens .
Cu stima

Alte discuții în legătură

Casatorie cu musulman ContSters98812 ContSters98812 buna ziua.sunt aura si sunt f noua in forum aici.am o mare prb si as avea nevoie de ajutorul d-voastra.sunt pe cale sa ma casatoresc cu un musulman ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un ceatatean pakistanez Gabriela Rafaela Gabriela Rafaela Buna ziua! Prietenul meu este din Pakistan si as dori sa stiu daca oficiem casatoria aici, in romania, la primarie, este recunoscuta in Pakistan sau in SUA ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort irevocabila ptr cetatean egiptean atalinna atalinna As dori sa intreb si eu pe cei cunoscatori legat de procedurile ptr o sentinta irevocabila de divort a unui cetatean egiptean cu domiciliul in Egipt.Mentionez ... (vezi toată discuția)