avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare - dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare - dezbatere succesiune

Bunaziua as dori sa intreb urmatorul lucru tatal meu vrea sa sa-l dea in judecata pe nepotul lui pentru ca ia vindut casa bunici mele cat traia si nu sa ocupat de ea, si fara sa aiba vreun testament doar o procura atit tatal vrea sa deschida succsiunea ,intrebarea mea ar fi pot deschide proces prima data penal si apoi civil pentru succesiune mulltumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:00, 16 Decembrie 2013
Păi, dacă avea procură de vînzare, iar vînzarea s-a făcut în timpul vieţii bunicii, unde e fapta penală?

În ceea ce priveşte succesiunea, poate cere dezbaterea ei. Atîta doar că imobilul vîndut în temeiul procurii nu mai poate intra în masa succesorală. Ar putea intra preţul, dacă nu cumva a intervenit prescripţia extinctivă sau dacă mandatarul are dovada predării preţului în mîna mandantului.
problema este ca nu a avut procura de vinzare a imobilului ci sa o intretina pe bunica , iar ea nu era in capacitate mintala sa semneze vreun act , a tinuto in spital mai mult decit norma legala de 52 de zile , pina a decedat si intre timp ea vindut si casa , inaturindu-l pe tatal meu de la toate drepturile multumesc as dori sa stiu cum pot actiona ti mai bine
Cel mai bine puteţi acţiona angajînd un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, contestare procura Patrick56 Patrick56 Bunaziua as dori sa intreb urm bunica mea dinpre tata a avut trei baieti dintre care unul a murit si au mai ramas doi dintre tatal meu si tatal verisorului ... (vezi toată discuția)
Probleme cu rudã bolnavã mintal Patrick56 Patrick56 Bunaziua verisorul ia vindut apartamentul bunicii , avind doar o procura pt ca sa o reprezinte nu sa-si bata joc in sensul bun , pe ea o tine mai bine de doua ... (vezi toată discuția)
Mostenire Patrick56 Patrick56 bunaziua doresc sa ma informez cumpt deschide succesiune intrucit bunica mea a murit de curind iar verisorul meu ia vindut casa in timpul vietii , bunica mea ... (vezi toată discuția)