avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizii emise de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizii emise de angajator

Trebuie sa se faca o motivare a deciziilor sau pur si simplu in baza numirii in functia de director si a art.40 Codul muncii si a faptului ca se incearca eficientizarea muncii, se pot face schimbari de loc de munca, felul muncii, program de munca, salariu, etc...in cazul in care nu exista lege sau hotarare/ordin date pentru a efectua aceste modificari ?
Cel mai recent răspuns: rodica2001 , utilizator 18:49, 8 Septembrie 2016
goplanet a scris:

Se pot introduce, periodic, sarcini in fisa postului, prin decizie ?


Da,se pot introduce astfel de sarcini prin decizia unilaterala a angajatorului,in virtutea prerogativei acestuia de a-si putea organiza de asa maniera activitatea unitatii pt realizarea obiectivelor pt care aceasta a fost creata ! Practic ,se realizeaza o adaptare periodica a cerintelor posturilor,prin acele atributii , in vederea indeplinirii misiunii unitatii...
Singura limitare consta in faptul de a nu fi modificate felul muncii si locul muncii prin atributiile introduse ,ceea ce implicit ar conduce la necesitatea acordului angajatului prin semnarea unui act aditional !
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
Adaptarea se va face la cerintele unor angajati, intrucat preiau toate atributiile (postul de lucru) al unei alte meserii. Adica respectivele atributii le-a executat alta functie/alt fel al muncii, timp de zeci de ani, cele 2 meserii despre care vorbim fiind diferite in COR, inclusiv ramuri diferite. Se pot modifica sarcinile prin decizie?

Misiunea unitatii era indepinita si inainte si obiectivele sunt aceleasi ca pana acum, modificarea se face pentru a schimba atributiile intre meserii, pentru interese personale si nu publice.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
goplanet, utilizator
Puteti preciza exact care sunt cele 2 functii ,cf COR?
4132 respectiv 2622
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
goplanet, utilizator
4132 se refera la Operatori introducere date si cuprinde vreo 7 functii.

2622 se refera la Bibliotecari si specialisti in alte servicii de informare si cuprinde vreo 7 functii.

Poate reveniti exact cu denumirea functiilor, asa cum a mentionat si colega noastra mai sus.

Alte discuții în legătură

Aptitudini profesionale petrulili petrulili Angajatul, a fost internat la psihiatrie in luma mai, iar in august se doreste intoducerea de atributii de relatii cu publicul, desi angajatorul a fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Introducerea in fisa de post de atributii ale unui alt post gina68 gina68 Intr o institutie publica se poate modifica fisa de post prin introducerea unor atributii ale unui alt post vacant sau temporar vacant ? (vezi toată discuția)
Toate activitatile dintr-o firma trecute in fisa postului S M SORIN S M SORIN Buna ziua, Ce atributii poate trece angajatorul in fisa postului unui Agent de Vanzari, conform COR, intr-o firma privata? Va adresez aceasta intrebare ... (vezi toată discuția)