avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizii emise de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizii emise de angajator

Trebuie sa se faca o motivare a deciziilor sau pur si simplu in baza numirii in functia de director si a art.40 Codul muncii si a faptului ca se incearca eficientizarea muncii, se pot face schimbari de loc de munca, felul muncii, program de munca, salariu, etc...in cazul in care nu exista lege sau hotarare/ordin date pentru a efectua aceste modificari ?
Cel mai recent răspuns: rodica2001 , utilizator 18:49, 8 Septembrie 2016
Munca de bibliotecar are mai multe componente si anume munca de organizare a colectiilor de carţi, publicaţii (ziare, reviste etc.), alte documente grafice si audiovizuale ce presupune o buna stapanire a tehnicii informatice, pt ca practic se opereaza electronic date in niste documente ,cceea ce este specific si functiei de operator calculator si o alta componenta ce tine de latura strict a profesiei de bibliotecar,achizitii de carte, actiuni educative.
Daca in fisa de post pt operator vi s-au introdus doar activitati din functia de bibliotecar dar care au legatura cu operarea pe calculator si nu de partea profeSionala pt care nici nu aveti studiile necesare,atunci NU SE CONSIDERA CA ESTE VORBA DESPRE O MODIFICARE A FELULUI MUNCII !
Manipulare bani/casa de marcat si informatii/relatii cu publicul, nu au fost cerute ca aptitudini la angajare.

Una este sa discutam depre abilitati si alta despre atributiile unui post !
Astfel,abilitati de comunicare sunt necesare majoritatii posturilor. Ceea ce ati prezentat pare a fi o atributie (Manipulare bani/casa de marcat) si nu este specifica operatorului dat nici unui bibliotecar care nu lucreaza cu numerar din cate stiu Pe de alta parte,daca vorbimdepre "informatii/relatii cu publicul " ne putem gandi la aptitudinile de comunicare necesare mai tuturor posturilor ,fie ca e comunicare intre angajati sau comunicare cu publicul
Si daca casa de marcat nu este specifica nici uneia dintre functii, dar bibliotecarul executa asemenea atributii de zeci de ani, este corect ca prin decizie sa le introduca la operator ?
Biblioteca percepe anumite taxe de intrare,pe baza de bilete sau comercializeaza diferite publicatii, daca da, atunci se justifica si existenta unei case de marcat,dar oricum nu un operator calculator are aceste atributii de a incasa numerar.In cazul dvs nu este o modificare totala a atributiilor si implicit a felului muncii ci doar partiala,din cate am reusit sa deduc din postarile dv. Puteti contesta decizia pt activitatile nespecifice !

Alte discuții în legătură

Aptitudini profesionale petrulili petrulili Angajatul, a fost internat la psihiatrie in luma mai, iar in august se doreste intoducerea de atributii de relatii cu publicul, desi angajatorul a fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Introducerea in fisa de post de atributii ale unui alt post gina68 gina68 Intr o institutie publica se poate modifica fisa de post prin introducerea unor atributii ale unui alt post vacant sau temporar vacant ? (vezi toată discuția)
Toate activitatile dintr-o firma trecute in fisa postului S M SORIN S M SORIN Buna ziua, Ce atributii poate trece angajatorul in fisa postului unui Agent de Vanzari, conform COR, intr-o firma privata? Va adresez aceasta intrebare ... (vezi toată discuția)