avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... SRL sau II pentru un producator agricol
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

SRL sau II pentru un producator agricol

Buna seara ,sunt producator agricol si as dori sa pot vinde fructe si legume si in extrasezon , in special vara si toamna , insa am nevoie de o forma de organizare.
Pt intreprindere individuala sunt nevoit sa-l fac pe numele sotiei mele intr-ucat ea are cursurile de igiena , vanzator, facute. Apoi, mi s-a spus ca in urma unei declaratii , o pot ajuta , ma pot ocupa de II. Acum ..nu stiu , e mai avantajos cu un SRL ? Eu nu o sa am un rulaj prea mare, iarna fara activitate..cel putin la inceput.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:39, 2 Aprilie 2017
Micii producători agricoli care care doresc să-şi valorifice producţia în pieţe, oboare sau târguri, aceştia trebuie să aibă certificat de producător eliberat în baza Hotărârii Guvernului nr.661/2001 privind procedura de eliberare a certificatului de producător - act normativ în vigoare. Conform art.1, alin.(1) al acestui act normativ, certificatul de producător constituie actul doveditor al provenienţei produselor agroalimentare pe baza căruia acestea pot fi comercializate în pieţe, târguri, oboare sau în alte locuri stabilite de consiliile locale",
Certificat de producator am de vreo 12 ani ,vand in baza lui produsele mele , eu voiam in schimb sa vand si alte legume care ies mai timpuriu , cum ar fi in aceasta perioada. Avand o duba de 3-4 tone as putea cumpara si vinde en-gross anumite fructe si legume pana apar ale mele sau dupa ce se termina produsele mele.
Vă sfătuiesc să înființați un SRL deoarece II presupune răspunderea cu întreaga avere spre deosebire de SRL, unde răspunderea este în limita capitalului social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire certificat producator agricol??!! popescu leontina popescu leontina va rog sa-mi spuneti daca pe certificatul de producator sant trecuti parintii mei cu domiciliul in olt iar eu am domiciliul in medias,am dreptul de a vinde ... (vezi toată discuția)
Ajutor din partea ue in agricultura zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna tuturor. Fratele meu detine o microferma (sere pt. legume) in propria gradina. Are certificat de producator de la primarie. Cu asta isi vinde ... (vezi toată discuția)
Certificat de producator tomacu_lucian27 tomacu_lucian27 daca am S.R.L. mai am nevoie decertificat de producator pt executarea a 2 sere si a produce legume pt vanzare? (vezi toată discuția)