avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale certificat de producator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

certificat de producator

daca am S.R.L. mai am nevoie decertificat de producator pt executarea a 2 sere si a produce legume pt vanzare?
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 19:12, 7 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Certificatul de producator constituie actul doveditor al provenientei produselor agroalimentare, pe baza caruia acestea pot fi comercializate in piete, tirguri, oboare sau in alte locuri stabilite de consiliile locale. HG 661/2001 reglementeaza procedura de eliberare a certificatelor de producator care se tiparesc prin grija consiliilor judetene si se difuzeaza primariilor. Contravaloarea lor este la o suma modice( mica). Certificatul se elibereaza de primarii comunelor, oraselor si municipiilor, la solicitarea producatorilor, care completeaza in acest sens o cerere tip. Solicitarea este verificata cu privire la detinerea suprafetelor de teren ori a animalelor, atit pe baza datelor din registrul agricol, cit si in teren si trebuie sa se stabileasca existenta produselor pentru care se solicita eliberarea certificatului de producator. Verificarea se face de catre primari, viceprimari, secretari sau alte persoane stabilite prin dispozitia primarului, iar rezultatul va fi consemnat intr-un proces-verbal pe baza caruia se va propune mai-marelui localitatii eliberarea certificatului de producator sau respingerea cererii. Pentru eliberarea certificatului se percepe o taxa stabilita de consiliul local in conditiile legii. In vederea asigurarii publicitatii necesare, titularii certificatelor vor fi inscrisi intr-un tabel nominal care va fi atasat la sediul Primariei, prin grija secretarului. "Accesul producatorilor in piata, inchirierea de mese si cintare se pot face numai pe baza certificatului.
Puteti opta singur cum va veti desfasura activitatea. Fie ca SRL, fie ca producator si atunci aveti nevoie de certificat de producator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine certificat de producator? Sanyi1991 Sanyi1991 Buna ziua! As vrea sa stiu cum pot obtine un certificat de producator agricol,vreau sa ma apuc de agricultura dat fiind ca dispun de teren,dar sunt nou in ... (vezi toată discuția)
Procedura obtinere certificat producator pesti Elena Chiriac Elena Chiriac buna ziua! va rog sa ma ajutati! am deschis o afacere pet-shop, specializarea acvaristica, am inceput ca hobby, deci in mare parte, materia prima o am, pesti, ... (vezi toată discuția)
Srl sau ii pentru un producator agricol adryanoo_boy adryanoo_boy Buna seara ,sunt producator agricol si as dori sa pot vinde fructe si legume si in extrasezon , in special vara si toamna , insa am nevoie de o forma de ... (vezi toată discuția)