avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire certificat producator agricol??!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire certificat producator agricol??!!

va rog sa-mi spuneti daca pe certificatul de producator sant trecuti parintii mei cu domiciliul in olt iar eu am domiciliul in medias,am dreptul de a vinde produsele lor agricole daca unul dintre parinti a facut procura notariala pt ca eu sa le vand produsele.?va rog sa-mi raspundeti,exista nelegalitate? va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 19:54, 2 Iulie 2010
Nu se poate si sa va explic de ce: conform legii, certificatul de producator se acorda doar acelor persoane care detin in proprietate/arenda o suprafata de teren pe care cultiva fructe/legume/cereale, pe care este autorizat sa le vanda prin intermediul acelui certifcat. De asemenea, suprafata respectiva de teren si culturile in cauza trebuie sa se regaseasca ca fiind declarate la registrul agricol al localitatii, de la primarie. Daca dvs. nu sunteti un membru al acelei gospodarii, nu puteti beneficia de certificatul de producator emis parintilor dvs, indiferent daca va fac procura sau nu (actul in cauza fiind emis nominal si pentru o anumita calitate pe care o au parintii dvs - posesori de teren si culturi, drepturile rezultate din el nu pot fi transmise sau cedate).
Buna seara.Din cite stiu eu,pe certificatul de producator,mai sunt2-3 rubrici unde pot fi trecute 2-3 persoane,care au dreptul sa vinda produsele propietarului respectiv.
Asta acum 2 ani.
silvia p a scris:

Buna seara.Din cite stiu eu,pe certificatul de producator,mai sunt2-3 rubrici unde pot fi trecute 2-3 persoane,care au dreptul sa vinda produsele propietarului respectiv.
Asta acum 2 ani.

H.G. nr. 661/2001
" ART. 1
(1) Certificatul de producător constituie actul doveditor al provenienţei produselor agroalimentare pe baza căruia acestea pot fi comercializate în pieţe, târguri, oboare sau în alte locuri stabilite de consiliile locale.
(1^1) Certificatul de producător trebuie să cuprindă informaţii şi date privind:
a) temeiul eliberării certificatului;
b) numele şi prenumele titularului şi ale membrilor din gospodăria titularului;
c) denumirea produselor, producţiile estimate şi cantităţile destinate comercializării."
In gospodaria titularului, sunt trecute acele persoane care figureaza si la registrul agricol al localitatii.
Cum titularul locuieste in olt, iar fiul locuieste in medias.... nici nu se pune problema. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura obtinere certificat producator pesti Elena Chiriac Elena Chiriac buna ziua! va rog sa ma ajutati! am deschis o afacere pet-shop, specializarea acvaristica, am inceput ca hobby, deci in mare parte, materia prima o am, pesti, ... (vezi toată discuția)
Srl sau ii pentru un producator agricol adryanoo_boy adryanoo_boy Buna seara ,sunt producator agricol si as dori sa pot vinde fructe si legume si in extrasezon , in special vara si toamna , insa am nevoie de o forma de ... (vezi toată discuția)
Certificat de producator tomacu_lucian27 tomacu_lucian27 daca am S.R.L. mai am nevoie decertificat de producator pt executarea a 2 sere si a produce legume pt vanzare? (vezi toată discuția)