avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna dimineata,va rog pentru un sfat privind problema pe care o voi descrie mai jos.Sotia mea este singurul urmas direct al socrilor mei ,fratele ei decedand in urma cu 8 ani.In urma fratelui au ramas 2 copii,baiat si fata,ambii plecati in Italia si respectiv fata in Anglia.Acesti nepoti si mama lor nu au mai contactat batranii decat telefonic cand si cand,grija lor ramanand pe sotia mea si respectiv pe mine,cheltuieli ajutor,timp pierdut.La un moment dat am avut o discutie cu socrii mei aratand avantajul de a face acte de mostenire pe sotia mea,pentru a ramane compacta gospodaria de la tara.M-au refuzat intr-un mod dur,ceea ce m-a pus pe ganduri.
Acum va rog sa imi spuneti ce drepturi mai are sotia mea daca socrii mei fac acte cu alta persoana fizica sau juridica ,respectiv donatie catre biserica din localitate,si daca pot afla cumva daca acest lucru a si fost facut.
Multumesc anticipat celor ce ma vor ajuta.
Cel mai recent răspuns: muncitorul srl , utilizator 06:37, 13 Iulie 2017
pana cand traiesc socrii dvs au dreptul sa faca cu propria avere ceea ce vor.
copii cumnatului decedat au drept la mostenire in numele tatalui lor, deci orice act va face sotia dvs poate fi atacat dupa decesul socrilor.
despre existenta unui act de donatie puteti afla eventual la cartea funciara pentru ca proprietatea se transcrie dar poate se face cu sarcina de a permite donatorului sa stea acolo cat timp traieste, dar actul trebuie trasnscris in registrele imobiliare la incheierea lui.
Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu Matei Andreea Matei Andreea Buna ziua, Fratele meu a fost dat in judecată de fiul socrului pentru un teren care a fost dat de către socrul sau. Fratele meu a decedat așa ca voi ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta maria162 maria162 Buna ziua, Socrul meu a decedat acum 10ani iar din cauza neintelegerilor succesiunea se dezbate in instanta.Acum 5ani a decedat si sotul meu si mergem la ... (vezi toată discuția)
Succesiune Constantin-Corneliu Constantin-Corneliu Tata a decedat in anul 1972, iar mama in anul 1975,si a ramas ca masa succesorala 1,64 ha teren extravilan si 0,03 ha teren arabil intravilan. in urma ... (vezi toată discuția)