avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum îmi pot obliga soțul să-și asume ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum îmi pot obliga soțul să-și asume responsabilitățile de părinte?

Cum oblig tatal dar fara divort la asumarea financiara in cresterea si educarea copiilor minori. Nu participa nici la cresa respectiv gradinita si nici la alte cheltuieli cu alimentatia...
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Art. 499 alin. 4 prevede ca, in caz de neintelegere,...., asa ca simplul fapt ca mama copilului solicita arata ca exista un caz de neintelegere pe care judecatorul il va lamuri in interesul superior al copilului. De fapt, este o modalitate de separare inlauntrul casniciei, atat ca mai rezista astfel de casnicie...
eclair a scris:

Exact aceasta este baza: cum dovedeste ca nu contribuie la intretinerea casei si a copilului? Textul de lege vorbeste despre obligatia sotilor..etc. dar nu vorbeste si "cum" il poti obliga pe sot sa o faca., pentru ca dovezile nu exista. Simpla declaratie a unei parti nu constituie probe. Poate daca ar fi emailuri sau sms in care respectivul recunoaste ca nu vrea sa participe la cresterea si educarea minorului,ar fi un inceput de proba, dar ma indoiesc ca sotii vorbesc prin sms. In privinta e-mailului ,daca nu are semnatura digitala e egal cu un mare zero (Legea 455). Deci pana la urma tot divortul este solutia oricat ar fi de traumatizanta o astfel de solutie.



Ca probe pot fi - proba cu martori, interogatoriul paratului.. si da, sms-uri. Poate isi scriu pe whatsapp.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am zis sa nu ma grabesc cu divortul ca am doi copii mici si sa nu fie o trauma pentru ei, sa o iau pe alta cale dar, incerc prin consiliere in cuplu poate se va imbunatati ceva. Doamne ajuta.
Pensia de intretinere poate fi stabilita si fara o hotarare de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comuna Sielena Sielena Imi raspunde cineva,custodia comuna cu domiciliul la mama, cine plateste pensia alimentara? (vezi toată discuția)
Divort ContSters166528 ContSters166528 Locuiesc in chirie cu fica mea de 5 ani,sunt in divort,sotul a parasit domiciliul acum 2 luni.Ce obligatii are el fata de noi pana la divort?In prezent el zice ... (vezi toată discuția)
Soția îi interzice copilului să vorbească cu mine. ce soluții legale ar fi pentru a scoate copilul de sub influența ei? mika2010 mika2010 Buna ziua! Va rog să-mi dați un sfat referitor la următoarea situație. Locuiesc cu soția și copilul minor (9 ani). În ultimul an au intervenit ... (vezi toată discuția)