avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Atributiile Politiei Locale depasite?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Atributiile Politiei Locale depasite?

Buna ziua,

Am primit astazi in cutia postala un PV prin care sunt amendat de Politia Locala sector 6 pentru prevederile Lg. 61/1991 art.2 pct.31, mai exact pentru faptul ca nu m-am prezentat la sectie sa comunic datele de identificare ale conducatorului auto care a parcat neregulamentar pe spatiul verde incalcand HCL 96 222/2016 art.2 alin.1.

Desi nu am fost la sectie, am comunicat anul trecut prin email cu PL si le-am spus ca nu eu am parcat. Dansii luand acest lucru la cunostinta mi-au retrimis tot prin email o noua scrisoare prin care reiterau sa le transmit aceste date ale conducatorului. Nu am raspuns acestei noi solicitari.

Este indreptatita Politia Locala sa-mi ceara sa vin pentru a comunica datele soferului (pe care oricum nu le stiu)?

De asemenea, pe PV este taiata posibilitatea platii in 48 de ore a jumatate din amenda. Este reglementata legal aceasta chestiune sau aceasta facilitate o dispune Politia Locala dupa bunul plac?

Va multumesc foarte mult pentru orice sfat.
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
mihaioctavian, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaioctavian , utilizator 10:09, 19 Ianuarie 2018
Daca aveti convingerea ca nu sunteti persoana care a savarsit fapta contraventionala, sau despre alt aspect conform caruia sanctiunea a fost aplicata pe nedrept, atunci exista motiv/motive temeinic/temeinice pentru formularea unei contestatii in vederea anularii actului sanctionator.
Va multumesc pentru raspuns. Din ce inteleg din PV eu nu sunt amendat pe tru ca masina mea a fost parvata acolo ci pentru ca nu m-am dus sa le spun cine a parcat-o. Deci asta consider eu ca este un abuz sau o depasire de attibutii intrucat cred ca Politia Locala nu are dreptul sa solicite asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda politia locala gabriel80 gabriel80 Buna ziua! am primit o amenda in cutia postala de la politia locala s6 , precum ca nu am comunicat datele solicitate prin informare nr....din data.. pentru a ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala parcare neregulamentara - netransmitere date conducator auto -2.000 lei silviu.sandu silviu.sandu Am primit astazi (24.05.2022) o amenda de la Politia Locala S6 la cutia postala ( PV contraventie si PV de afisare) in valoare de 2.000 de lei pe motiv ca nu ... (vezi toată discuția)
Comunicare politia locala sector 6 cf hcl 222/2016 1981Lucian 1981Lucian Bună ziua, în data de 24.06. 2022 am primit de la politia locala sector 6 în parbrizul mașinii o comunicare cu privire la încălcarea hcl 222/2016, cu ... (vezi toată discuția)