avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament închiriat în regim hotelier, dar care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament închiriat în regim hotelier, dar care practic este bordel. Poate cineva să mă lămurească ce documente/acorduri sunt necesare acestui tip de închiriere?

Locuiesc intr-un complex rezidential, adicalea cu pretentii. Nu a trecut mult timp sa-mi dau seama ca apartamentul meu are un perete comun cu un bordel. Am sunat proprietarul, care mi-a spus ca apartamentul este inchiriat in regim hotelier si punct! Am vorbit si cu administratoarea, pe care am intrebat-o daca exista carte de imobil si daca da, ce este trecut in dreptul apartamentului cu pricina. Mi-a confirmat spusele proprietarului, si ca nu este nevoie de nici un document, nici un acord, nimic. Poate cineva sa ma lamureasca?
PS: Nu ma trimiteti la politie, ca s-a intamplat si asta. Nu eu, vecinul de sub a reclamat, s-a dat o amenda, o saptamana a fost liniste, apoi s-a reluat activitatea :(
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: utilizator_2024 , utilizator 20:53, 28 Martie 2024
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta
Legatura cu asociatia, dupa cum am scris in mesaj este cartea de imobil in care asociatia opereaza inscrisuri si este supusa verificarii politiei care poate da amenzi contraventionale.
Se poate deschide actiune in instanta impotriva asociatiei/ presedintelui asociatiei de proprietari pentru lipsa de actiune in cazul sesizarilor repetate ale locatarilor.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce are cartea de imobil cu activitatea desfasurata in apartament?
in cartea de imobil pot fi trecute calugarite si in apartament sa se desfasoare activitati de bordel
Am avut situatie identica in asociatie
Vecinii exasperati au formulat actiune impotriva asociatiei de proprietari
Desi au fost atentionati au staruit in actiune si dupa 2 ani de stres termene si efort financiar au beneficiat de hotarare judecatoreasca defavorabila si au ajuns si de rasul presedintelui de asociatie care i-a avertizat ca atat timp cat politia si primaria nu au putut sa intervina concret el ca simplu reprezentant legal al asociatiei are atributii strict in directia administrarii partii comune de imobil
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
ynocentta, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cartea de imobil se trec datele de identificare ale celor care inchiriaza apartamentul. Aceste date pot fi utilizate in instanta la cererea acesteia. Daca nu se regasesc aceste date, responsabilitatea este a presedintelui asociatiei de priprietari.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
responsabilitatea este a presedintelui asociatiei de priprietari.

Presedintele de asociatie legal,are multe competente,practic se impiedica de refuzul locatarilor pentru colaborare sau de reticenta autoritatilor
Daca locatarului ii vine cheful de o friptura iese in gradina din jurul blocului sa-si faca un gratarel are presedintele de asociatie competenta sa intervina ?
Nu are pentru ca este domeniul public
Raspuns dat de politie care are competenta sa aplice sanctiuni in temeiul legii picnicului dar pentru ca autoritatea sa nu se complice cu birocratie ,da un raspuns evaziv si a scapat de cetatean
La fel presedintele de asociatie sesizeaza politia ca la apartamentul X vecinii reclama ca sunt permanent chindii
La fel politia de cele mai multe ori,nu se zbate sa se implice,a"re omu de sarbatorit ceva"
Am avut situatie concreta in care un locatar,de altfel persoana foarte cunoscuta,in exterior decenta,amiabila,era reclamata de vecini ca in mod repetat avea placerea sa isi ":stearga de praf" sotia
I s-a atras atentia celui in cauza,care a ripostat pe drept "nu va intereseaza ce este in casa mea,ati primit vreo reclamatie de la sotie":?
Actiunile omului au degenerat,cu geamuri sparte,mobila aruncata pe fereastra cand presedintele de asociatie la cererea mai multor vecini a sesizat oficial politia sa intervina ca omu arunca bunurile din casa pe drumul public
A venit echipajul de politie care a incheiat avertisment presedintelui de asociatie.
Sunt cazuri in care presedintele ce asociatie sesiseaza politia sa intervina pentru constatare utilizare ,trafic si consum substante interzise-probat cu seringile aruncate pe geam
Politia nu are afective sa trimita pentru astfel de cazuri,sau cand apare este liniste si pace
Dar presedintele este si el om si dupa astfel de sesizari se incarca cu multe injuraturi,usi sau geamuri vopsite sau sparte....
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Responsabilitatile legale ale presedintelui de asociatie trebuie vazute ca fiind ceva activ, nu pasiv.
Daca in instanta este intrebat de ce nu are consemnari in cartea de imobil, asa cum scrie legea, nu poate spune ca a anuntat politia.
Celelalte aspecte pe care le prezentati (poate sunt reale, poate nu sunt) nu fac obiectul acestei discutii. Daca este sa discutam pe acele aspecte sunt multe de zis si in multe cazuri presedintelede asociatie doar se spala pe maine si practic nu intervine chiar daca ar trebui sa o faca.

Alte discuții în legătură

Calvar in regim hotelier DOG94 DOG94 Buna ziua, Am o mare problema si nu stiu exact la cine sa apelez. De mai bine de un an de zile, proprietarul apartamentului de sub mine isi inchirieaza ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am un apartament pe care l-am inchiriat cu forme legale. Administratorul blocului insista pe langa chirias sa-i dea o copie dupa contractul de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul chirias "persoana juridica" cezariuliu cezariuliu Buna seara, Poate cineva sa ma ajute cu cateva informatii legate de urmatoare problema. Apartamentul de deasupra este inchiriat de proprietar unei firme ... (vezi toată discuția)