avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Copilului meu i-a fost spart telefonul de alți copii, ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Copilului meu i-a fost spart telefonul de alți copii, care, aruncându-l de la unul la altul, l-au scăpat pe jos. Niciunul din părinții celor implicați nu vor să discute despre asta, ce pot face (legal vorbind) ca să rezolv problema?

ce pot sa fac daca copilului meu ia fost luat telefonul ,cu scopul de a rade de el alti copii si ca urmare acestui fapt sa ales si cu telefonul spart. un copil (mai mare ca el ) la tinut iar altul tot mai mare ia luat telefonul din mana si au inceput sa il arunce de la unul la altul copilul care la tinut si cel care ia luat telefonul si unul la scapat jos si sa spart.
am incercat sa iau legatura cu parintele unuia dintr copii cel care ia luat telefonul din mana cu forta si nu are timp de a ne intalnii pt a discuta despre problema .spunand ca sant jocuri de copii si drep urmare doresc sa stiu ce pot sa fac legal ca sa nu las asa problema ,adica copilul meu si umilit si cu telefonul spart
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
9 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă puteți adresa conducerii instituției de învățământ pentru a reclama faptele petrecute. Solicitați ca părinții copilului agresor să vină la școală să aveți o discuție și să vă repare paguba pricinuită și să li se pună în vedere să își instruiască copilul astfel încât să nu mai comită astfel de acte. Din păcate există acest fenomen în școli, este greu de stăpânit și doar printr-un dialog al adulților implicați în educația acestor copii se mai pot schimba lucrurile.
nu la scoala sa intamplat incidentul ,copii erau in spatele blocului la joaca ,si de vorbin am reusit cu un parinte si din pacate a fost foarte nervos ca l-am sunat spunanad ca ce vrem de la el,si ca el considera aceasta intamplare doar o joaca de copii.parintele era al copilului ca ia luat telefonul din mana copilului meu .de acea am nevoie sa stiu daca pot sa actionez legal,avand in vedere ca toti copii au sub 14 ani,daca exista o cale de a rezolva aceasta probleme
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Părinții raspund pt pagubele produse de minori,puteti formula o acțiune în civil pt a suporta contravaloarea lefonului daca bineinteles era un telefon mai scump.Daca părinții nu vor sa discute puteti discuta cu polițistul de proximitate macar pt a bea o discuție cu aceștia.
multumesc
3 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
O acțiune în justiție vă costă, taxă de timbru, avocat, timp petrecut pe acolo. Plus probatoriul necesar, respectiv martorii care au asistat la insident, cel mai probabil tot niște copii, a căror mărturie este dificilă, posibil ca și părinții acestora să se împotrivească. Ar fi fost ideal ca părinții copilului agresor să coopereze, să se poarte o discuție civilizată și să fie dispuși la repararea prejudiciului. Poate că pentru evitarea pentru viitor a unor alte asemenea incidente ar trebui să stați mai mult de vorbă cu copilul dvs., să îl sfătuiți să își aleagă cu mai multă grijă amicii, să fie mai selectiv. Și să aibă grijă de lucrurile personale, să nu și le etaleze, pentru că există multă răutate și invidie, chiar și în rândul copiilor.

Alte discuții în legătură

Marginalizare, umilinta laurentiunicolae laurentiunicolae copil grupa zero umilit de cativa parinti ,marginalizat nu mai vrea sa mearga la scoala sub pretextul ca nu se joaca copii cu el .Mentionez ca parinte am mers ... (vezi toată discuția)
Tatal incerca mituirea copiilor irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Sunt divortata de curand, domiciliul celor doi copii a fost stabilit la mine, iar custodia copiilor este comuna. Tatal copiilor are un job care ... (vezi toată discuția)
Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)