avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchiriere masina in regim de taxi
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchiriere masina in regim de taxi

Bună ziua. Doresc sa închiriez mașina, proprietate personala unei firme de taxi sau închiriere masini in schimbul unor beneficii financiare. Se poate face acest lucru?
1.Trebuie sa deschid PFA sau care ar fi cea mai buna forma legala pentru a incheia contractul si ce tip de contact?
(Nu doresc sa fiu eu șoferul ci doar sa o dau in folosinta)
2. Mai pot folosi masina si in scop personal pe durata contractului?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 22:45, 11 Aprilie 2019
Unei firme de taxi nu-i puteti inchiria masina dvs, pentru ca firma taxi ( indiferent ca este PFA, II, AF sau SRL) are obligatia legala de a executa servicii taxi doar cu autoturisme detinute in proprietatea lor sau in temeiul unui contract de leasing, deci exclus contractul de inchiriere./comodat.
Daca vizati activitatea de taxi , trebuie sa va infiintati ca PFA, II sau SRL sa obtineti toate aprobarile , care nu sunt chiar o bagatela si puteti efectua taxi cu angajati, daca nu doriti dvs personal.
Referitor la partea a 2 a intrebarii, cea cu firme de inchiriat masini, trebuie sa fiti mai explicit Vizati UBER, Rent a Car sau la ce anume va referiti ? ca aici situatia se schimba fata de activitatea de taxi. Poate fi vorba de venituri din cedarea folosintei bunurilor ( a se vedea codul fiscal)
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa inchiriere autoturisme barbucosmin1984 barbucosmin1984 Buna ziua Ma numesc Barbu Cosmin si am deschis un PFA care are ca obiect de activitate inchirierea de autoturisme cod caen 7711 .am o nelamurire masinile pe ... (vezi toată discuția)
Leasing autoturism impune cod caen inchiriere masini? ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua Am un contract leasing pe un autoturism pe firma. Am auzit o discutie ca acest lucru impune ca trebuie sa am cod CAEN de inchirieri masini? Stie ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru firma de inchirieri auto Nikoletta001 Nikoletta001 Buna ziua, am si eu o nelamurile cu privire la contractul de comodat. Vreau sa stiu daca pot face contract de comodat cu masina proprie - de pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)