avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scurgere apa de ploaie pe propietatea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scurgere apa de ploaie pe propietatea mea

Buna ziua,

Casa vecina , care sa constuit ulterior achizitiei casei mele este construita la 2 m fata de limita de hotar si iintre casa mea si aceasta este un gard despartitor cu fundatie de beton inalta de 30 cm.Intre casa vecinului si fundatia de la gard acesta a turnat beton pentru a face o terasa.Problema este ca betonul este turnat exact la aceasi inaltime cu fundatia de la gard si cand ploua toata apa de pe acesta terasa cade pe sub gard pe propietatea mea, in acea zona unde ajunge apa fiind o gradina.
Este legal ca apa lui sa se scurga pe propietatea mea ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrian110279 , utilizator 11:54, 26 Iulie 2019
Buna ziua,
NU neaparat,
Daca va simtiti lezat in drepturi va sfatuiesc sa va adresati instantei de judecata.
Consultati un avocat inainte.
Cu tot respectul dar nu am inteles...este legal sau nu?
Mie nu mi se pare normal ca tot afluxul de apa de la ploaie sa se scurga in gradina si sa imi distruga plantele si pomii plantati de mine.
Probabil ca o sa consult si un avocat daca pot primi un raspuns mai concret.

Va multumesc oricum pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inaltare nivel teren - obligatii ape pluviale auricap auricap Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie; vecinul meu a inaltat nivelul terenului sau si acum toata apa de la ploi ajunge in gradina mea. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Am o casa cu etaj costruita la 4m de gardul de la limita de proprietate, ... manole_g manole_g Am o casa cu etaj costruita la 4m de gardul de la limita de proprietate, unde am turnat o platforma din beton si imi parchez masina. Pentru ca se aproprie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , locuiesc la casă și vecinul din partea stângă ... vptl vptl Bună ziua , locuiesc la casă și vecinul din partea stângă a plantat iederă de-a lungul gardului meu de beton si a garajului fără acordul meu. Planta ... (vezi toată discuția)