avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA e mai bine sa iau tigari si fara factura?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

e mai bine sa iau tigari si fara factura?

Am deschis de vreo luna un magazin general,si vand tigari de vreo 200-300 din 1000 lei vanzare pe ziua respectiva in conditiile in care eu am nevoie de o vanzare de 1000 de lei pe zi din care sa obtin integral un adaos de 30% ca sa pot sustine toate cheltuielile. Pot acum sa bat pe casa doar de un milion pe zi ,pt ca oricum am intrari pt.tigari suficiente,ca sa nu merg in pierdere si sa am tva de plata o suma enorma.
Astept raspuns.Imi doresc sa mearga magazinul dar nu vreau sa am nici probleme cu un eventual control.Magazinul meu e langa sectia de jandarmerie din Ploiesti si baietii de acolo mi-au spus sa nu le mai bat pe casa ca nu o sa am probleme cu ei.
Cel mai recent răspuns: Cosmin Antohe , Contabil 16:30, 24 Ianuarie 2010
eu nu inteleg ceva: daca nu inregistrati vanzarea respectiva...cum acoperiti cheltuielile??
sa facem un calcul la ce castigati in fapt prin neinregistrare: nu mai platiti TVA aferenta adaosului comercial - TVA care o incasati de la cumparator si care nu face parte din adaosul comercial, deci nu are treaba cu cheltuielile.
la fiecare 100 lei inregistrata realizati sa zicem 30% adaos care daca ar fi castig net ar insemna sa platiti 16% impozit...adica 4,8 lei...cum insa spuneti ca sunteti in pierdere...nu aveti acest calcul ca si grija...si in plus in momentul actual, fie ca sunteti in pierdere fie ca nu platiti impozitul minim (daca va incadrati la aceasta obligatie).
cred ca analiza pe care o faceti este inexacta in sensul ca riscurile la care va supuneti apeland la evaziune este prea mare in comparatie cu castigurile realizate in urma acestei evaziuni.
ganditi asa:
-TVA nu face parte din afacerea dumneavoastra...este un impozit indirect pe care il suporta consumatorul final- dv. sunteti doar un intermediar intre acesta si stat.
- impozitul de 16% pe profit este suficient de mic pentru a-l calcula si plati statului ( adica la un profit de 10.000 lei multumiti-va cu 8.600 lei)
- daca adaosul practicat nu va acopera cheltuielile curente aveti urmatoarele variante: reduceti cheltuielile; cresteti adaosul; cresteti volumul de vanzari; inchideti firma- nu e rentabila.
sincer: nu m-as complica cu acest gen de evaziune pentru nimic. as intelege sa aveti adaosul 300% si un volum de vanzari imense si sa vi sa rupa inima cand vine la plata impozitul cat China...dar pentru ce realizati ...
danacr3 a scris:

felicitari domnule contabil =D>=D>=D>


Mai bine felicita guvernul care cu taxa forfetara incalca un articol din codul fiscal si 2 din costitutie.

Am rugamintea ca adresele sa se faca la subiectul discutiei si nu la persoana, pentru ca intr-un astfel de mod putem continua la nesfarsit fara nici un rezultat civilizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? ocristina ocristina detin un magazin cu cod CAEN 4711 cu un vad foarte bun si nu reusesc sa asigur necesarul de tigari datorita faptului ca toti furnizorii prin contract au ... (vezi toată discuția)
Facturare materiale consumate iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Firma achizitioneaza materiale pe care le consuma la alta societate, dar societatea respectiva le vrea facturare separat si nu impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Sunt in pierdere din cauza tva? doigabi doigabi Am facturat niste materiale cu adaos 10% unui tert care le-a inscriptionat si acum mi le-a facturat inapoi adaugand manopera respectiva. Pana aici e bine. ... (vezi toată discuția)