avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Cum interpretati alin. 4 din Ordinul nr. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Cum interpretati alin. 4 din Ordinul nr. 1320/227/2023: ...

Buna ziua! Cum interpretati alin. 4 din Ordinul nr. 1320/227/2023: "Concediul pentru sarcină şi lăuzie nu poate fi întrerupt"? Se refera la faptul ca angajata nu poate renunta la o parte din cele 126 de zile pentru a intra in concediu de crestere copil?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:49, 21 Aprilie 2023
Eu cred ca poate renunta la o parte din cele 126 de zile ... oricum in CCC nu poate intra decat din cea de-a 43-a zi de la data nasterii copilului.
Parerea mea este ca, pe toata perioada concediului de maternitate (chiar daca are mai putin de 126 de zile), nu vor putea exista intreruperi. Cred ca este si o forma de protectie a mamei, deoarece se va pastra baza de calcul de la inceputul concediului.
Prin intreruperea unui concediu medical se recalculeaza baza de calcul, existand posibilitatea obtinerii de venituri mai mici decat cele de la inceputul concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediul prenatal de126 zile trebuie consumat in totalitate chiritoiu catalina chiritoiu catalina concediul pre si post natal de 126 zile poate fi intrerupt dupa 42 de zile de la nastere chiar daca na au trecut toate cele 126 zile si pot intra in ... (vezi toată discuția)
Diferenta concediu prenatal/lauzie si cic Ioana Ivan Ioana Ivan Buna ziua, Daca pana la nastere nu imi iau concediu prenatal, ci doar concediul de odihna la care am dreptul pe anul in curs (o luna inainte de nastere) , ... (vezi toată discuția)
Din somaj in concediu prenatal ContSters60854 ContSters60854 As dori sa ma lamureasca cineva daca cele 126 de zile de concediu de maternitate sunt obligatorii toate. 42 de zile stiu ca sunt obligatorii dupa nastere. ... (vezi toată discuția)