avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ? ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ? Bună ...

Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ?
Bună ziua!
Astăzi, în zi legal liberă,03 Mai, am parcat pentru fix 5 minute ( după ceas) într-o parcare publică din Brașov.
În timp ce eu stăteam pe trotuar și îmi plăteam online parcarea pentru o oră, am văzut un individ de la serviciul parcări că a iesit "din pământ" ,chiar lângă mașina mea și tasta ,de zor, o amendă să mi-o pună pe parbriz.
L-am întrebat ce face și de ce face acest lucru,deoarece eu tocmai achitasem parcarea,iar el s-a enervat,a început să țipe că nu era plătită când a început el să inițieze amenda și că o să plătesc intre 500 și 1000 de lei și a dispărut.Nu mi-a dat nici procesul verbal,nici alt act.
Cum pot afla dacă am primit sau nu amendă și dacă da,cum o pot contesta.
Tipul părea, efectiv ,la vânătoare de amenzi.
Subliniez că nu am staționat decât 5 minute,am dovada, sunt multe camere video în zonă și am și dovada pe telefon.
Nu va sosii amenda din prima. Inițial veți primii o solicitare prin care să spuneți cine a condus autoturismul în acea dată. Puteți când faceți acest răspuns să atașați și dovada plății parcării și poate veți scăpa de amendă. Pe de altă parte... 5 minute pt a plătii o parcare...
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca nimeni nu a inteles ce a spus initiatorul topicului.
Este vorba de un PV pt. neplata parcarii intr-o parcare publica amenajata si nu o amenda de circulatie!!!!!!
Se poate interesa la serviciul parcari din municipiul Brasov. Adresa si nr. de telefon se afla pe panoul publicitar al parcarii!!!!! Si nu este vorba de 500-1000 lei . In Tg.Mures de exemplu daca nu platesti parcarea primesti un PV in care ti se solicita plata parcarii 50 lei pt. intreaga zi cu posibilitatea platii online ( prin aplicatia TPARK) a jumatate din suma pana la ora 24,00 a zilei respective!! Daca nu se plateste suma de 50 lei in 15 zile atunci suma devine 500 lei si se adauga la impozit si afli despre acest lucru cand doresti sa-ti platesti impozitele la primarie!!!
Insa banuiesc ca daca nu i-a lasat PV-ul atunci agentul de parcare nu l-a mai scris sau l-a anulat fiindca nu poate sa-i dea numar de inregistrare online, deoarece dl. sau dna. CBM a platit online sau prin SMS parcarea pt. perioada respectiva!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
hhs, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred că veți primi nicio amendă, dacă ceea ce relatați dvs. este complet și dacă ați primit SMS-ul de confirmare a plății. Chiar dacă individul respectiv v-a întocmit amenda, la ei va apărea că ați plătit și amenda va fi anulată; la trecerea podului la Fetești poți plăti taxa până a doua zi, doar n-o fi Primăria Brașov mai a dracu'.
Eu merg destul de des la Slănic Moldova, păstrez SMS-ul de la ultima parcare și doar dau un forward din nou. Dar, recent, nu funcționa. Plimbându-mă prin parc am văzut că se schimbase numărul de telefon și nu fusese actualizat pe toate panourile, așa că am putut face plata. Deci este absurd ca cineva să fie amendat în intervalul scurt de la parcare și până la efectuarea plății. Atitudinea individului reflectă mai degrabă frustrarea că v-a ratat, nesimțire crasă față de un turist plătitor de taxă, păcat că nu avea un ecuson să-i puteți face plângere.
Pe de altă parte, Attila Bertici, celebrul vloger care călătorește prin toată lumea cu mașina, motocicleta, rulota, povestea cum odată, așteptând într=o parcare pe undeva prin Țările Baltice, la traversarea cu feribotul, până să se lămurească pe panourile scrise exclusiv în limba locală, s-a trezit amendat. Iar respectivul, tot în limba locală, e de Kafka, nu?, i-a explicat cum poate contesta amenda. Așa că s-a lăsat păgubaș.
La mine în drumul Taberei, poliția locală e într-o vânătoare permanentă. Și, remarcabil, nimenea nu mai parchează nici măcar cu o roată pe spațiul verde! Frica păzește bostănăria!
Cred ca dvs. cititi si nu intelegeti!
Eu am spus asta: "Cred ca nimeni nu a inteles ce a spus initiatorul topicului."
In Tg.Mures " agentul de parcare" intocmeste o NC- nota de constatare si o inregistreaza online in sistemul Serviciului de parcari si tu o poti plati prin aplicatia TPARK- o zi de parcare majorata 2x 10 orex2.5 lei = 50 lei. Poti plati pana la 23,59 :25 lei( parcarea pe o zi intreaga)+ 1,5 lei tariful SMS. Daca nu, poti plati in termen de 15 zile 50 lei dupa care se majoreaza la 500 lei si se trece la "impozitul" ( ma rog,..... alaturi de impozitul datorat...:) celui care detine masina!!! Si cred ca asa este peste tot unde exista serviciu de parcari!!!Doar ca alte sume sau alte prevederi!!!
Politia locala(agentul politiei locale, nu e cazul aici) intocmeste o nota de constatare si invita proprietarul autovehiculului( il gasesc din baza de date a primariei !!!!! pe numele cui este inmatriculat autovehiculul) la sediu pt. intocmire PV de contraventie pt. parcare neregulamentara...... etc. Mai departe cred ca stiti.....
In acest caz e vorba de neplata parcarii si nu de parcare neregulamentara!!!
Aplicatia TPARK eu o folosesc in jud. Mures, Cluj, Brasov... si mai sunt multe localitati care folosesc aceasta aplicatie!!!
Fiecare primarie cu HCL proprii!!!!
Initiatorul topicului doreste sa afle unde se poate interesa sa stie daca i s-a intocmit NC : "-Cum pot afla dacă am primit sau nu amendă și dacă da,cum o pot contesta?" si eu i-am spu ca la Serviciul parcari din cadrul Primariei Brasov!! Dar daca nu a primit acea nota de constatare inseamna ca nu i s-a mai intocmit sau a fost anulata. Trebuie sa se intereseze si banuiesc ca daca a platit parcare in timp util o poate contesta tot la serviciul parcari si daca nu este mutumit de raspuns se poate adresa justitiei!!
Abia astept sa-mi moderati comentariul :)
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
hhs, utilizator
Nu am ce sa moderez, nu ați priceput nici acum. Dvs. comentați cu totul altceva, cum e cu TPARK și acum vad ca v-ați convins ca nu e vorba de nici un PV de contravenție. Chestia cu "nota de constatare" e o șmecherie ca toți banii să rămână la bugetul local din TgMures, atunci când contravenientul e din altă localitate (mai bun e mărul mai mic, decât nimic) și pentru toată lumea când e vorba de încasat rapid banii. Invitația prin nota de constatare, la identificare , la sediul poliției locale nu are nici o valoare juridică. Numai comunicarea făcută, în conformitate cu art. 39 din Oug 195/2002 are temei legal.


Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara... am primit o amenda lasata in geam de la politia ... diana23ingrid diana23ingrid Buna seara... Am primit o amenda lasata in geam de la politia locala deoarece am parcat intr o parcare rezidențială a unui bloc. Spune ca am incalcat ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala Ddan01 Ddan01 Buna ziua, Am inteles ca, conform deciziei ICCJ 11/2017, Politia Locala nu mai are dreptul de a da amenzi pentru parcare neregulamentara, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Solicitare date conducator auto guestgii guestgii Buna ziua, Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o \"Solicitare date de identificare\" pentru o parcare ... (vezi toată discuția)