avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul salariatei care a nascut un copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul salariatei care a nascut un copil

Conform legii ai dreptul la un salariu mediu pentru nasterea fiecarui copil. As vrea sa stiu cum trebuie solicitat acest drept, ce acte trebuiesc depuse la firma, si cat timp mama are dreptul sa ceara acest drept?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:28, 3 Martie 2010
Trebuie sa faceti o cerere catre angajator la care sa atasati o copie a certificatului de nastere a copilului.
Timpul nu este reglementat in lege, dar logic ar fi sa solicitati acest ajutor in perioada urmatoare nasterii, sa nu treaca un timp prea indelungat de la nastere la solicitare.
Logic e sa-ti ceri dreptul imediat dupa nastere. Dar daca mama a aflat acum dupa 6 luni de la nastere? Nefiind specificat in lege un termen limita = nu exista termen limita nu?
Este adevarat, dar ar fi bine sa faceti solicitarea cat mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul mediu pe unitate pentru fiecare nastere bernuletz bernuletz Buna ziua, As dori sa stiu daca mai sunt valabile urmatoarele prevederi si in ce conditii se pot obtine daca angajatorul este firma privata: ART.17. - ... (vezi toată discuția)
Salariu bonus la nastere la 2 angajatori pytu_elena pytu_elena lucrez la 2 angajatori ; unul cu norma intreaga si unul cu jumatate de norma. am nascut pe 2 iulie si am inteles ca in ccm este stipulat acordarea unui salariu ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru nasterea copilului anca33a anca33a Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca lucrez la un patron am dreptul sa primesc un salariu mediu pe unitate?Din cate am inteles acesta se primeste si daca ... (vezi toată discuția)