avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte necesare pentru infiintare SRL, PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte necesare pentru infiintare SRL, PFA

Ma intereseaza ce acte nunt nevoie sa deschid un SRL/PFA si institutiile la cre trebuie sa merg sa pot inregistra firma.
Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: nicutardaniela , utilizator 10:53, 23 Martie 2010
In primul rand trebuie sa mergeti la ORC (Registru Comertului). Ei pot sa va dea detalii cu privire la taxele, ce trebuie platite.

Pentru o societate comerciala veti avea nevoie de un act constitutiv, un act de spatiu, cazier fiscal pentru administratori si de alte acte, depinde de statutul asociatilor, administratorilor si de activitatea ce o doriti sa desfasurati.

Pentru a va inregistra ca PFA, veti avea nevoie de cu siguranta un act de spatiu. Puteti sa aveti nevoie si de alte acte -- depinde de statutul Dvs. si de activitatea pe care o doriti sa desfasurati.

Dupa ce v-ati inregistrat la RCA, trebuie sa depuneti niste delcaratii la Administrarea Financiara. Ce anume trebuie depus, depinde de decizia Dvs. pentru PFA sau SRL.

Cu PFA nu puteti sa aveti angajati, dar veti avea o contabilitate foarte simpla.
Iar in ceea ce priveste doar SRL-ul, pasii de urmat in deschiderea firmei care ar fi, pe langa ORC si Administratia Financiara? stiu ca trebuie deschis cont, de facut stampila...etc....
Multumesc mult pentru informatii!
1. Rezervati denumirea la ORC. Pe formular trebuie sa treceti trei denumir in ordinea preferintei. Veti primi un certificat despre rezervarea denumirii valabil (dupa cate stiu eu) timp de 30 de zile.

2. Scoateti cazierul fiscal a asociatilor.

3. Deschideti un cont la o banca comerciala la alegerea Dvs. si depuneti capitalul social (acest lucru trebuie mentionat expres cand descideti contul si depuneti banii). Minumul de captial social este de 200 de Lei.

4. Faceti rost de act de spatiu (de exemplu contract de comodat + extras carte funciara). In cazul unor activitati speciale, veti avea nevoie si de niste avize preliminare.

5. Intocmiti actul constitutiv (se gasesc modele in internet): asociati, denumire, sediu (adresa din actul de spatiu din #3), activitati (cod CAEN si denumire), administrator(i), semnatura.

6. Cu toate aceste acte (dovada rezervarii denumirii, dovada depunerii capitalului social, cazierele fiscale, acte de spatiu, act constitutiv) mergeti la ORC unde completati formularele necesare (se poate pe loc) pentru inregistrarea firme (sa nu uitati actul Dvs. de identitate, de pe care trebuie sa aveti si o copie).

7. In X zile (nu stiu ce valoare are X acum) veti primi certificatul de inregistrare pe care o puteti ridica de la ORC prezentand actul de identitate.

8. Cu o copie a certificatului de inregistrare comandati o sampila.

9. Cu o copie a certificatului de inregistrare va cumparati un Registru Unic de Control, pe care-l numerotati si prezentati spre vizare la DLIT (Finante Locale).

10. Depuneti declaratiile necesare la Finante si la alte autoritati (depinde, de planurile si activitatile Dvs., de exemplu de faptul daca doriti sa angajati pe cineva din start etc.).
O singura completare fata de cele prezentate mai sus: veti avea nevoie si de cazierul judiciar al viitorilor asociati.

Bafta!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare denumire societate comerciala si cod caen andreea20ro andreea20ro Buna ziua,doresc sa schimb denumirea unei societati comerciale si activitatea principala a firmei cu alt domeniu de activitate.poate cineva sa imi explice ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor firme! succes succes BUNA ZIUA! va rog sa-mi spuneti de ce acte am nevoie si cum procedez ca sa modific statutul unei societati, sa modific actul constitutiv sau sa schimb codul ... (vezi toată discuția)
chiosc fast food bogdyban bogdyban Buna, as dori sa stiu ce conditii, acte sunt necesare pentru deschiderea unui fast food tip chiosc, amplasat in apropierea unei scoli (liceu) si totodata daca ... (vezi toată discuția)