avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura cu valoare zero
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura cu valoare zero

As dori sa stiu daca este legal sa se emita factura de vanzare cu valoare zero ( disc. 100 % ), in cazul in care pentru achizitionarea unui nr.de X produse dorim sa acordam o anumita cantitate gratis. Pana acum s-au cuprins pe aceeasi factura si produsele cu valoare, si cele cu disc.100%.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andreea Voicila , Contabil 13:28, 24 Martie 2010
Din experienta mea am intalnit factura pe zero dar nu le am inregistrat in contabilitate, stiu ca pur si simplu le puneam la dosar dar fara sa le inregistrez.
Stiu ca prima data era scris suma si apoi venea pe un rand ulterior suma cu minus.
@Dana Filip: Se poate factura cu valoare 0, la total, dar defalcat trebuie sa apara pe factura bunurile cu valoarea de vanzare pe rd.1 si pe rd.2 discount 100%, iar cine inregistreaza trebuie sa inregistreze bunurile pe cont de clasa 3, iar discount pe 667.

@scumpicu: Daca ai factura cu valoare 0 trebuie inregistrata, doarece tu nu
inregistrezi totalul unei facturi daca ai mai multe pozitii, ci articolele din cadrul ei, pe conturile contabile aferente, doar la total document fiind 0.

Andreea Voicila
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Andreea Voicila, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate promotie 1+1 vuvuzela vuvuzela Conduc evidenta contabila la un magazin cu amanuntul si nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: de la un furnizor am doua facturi: 1. Prima ... (vezi toată discuția)
Factura marfa cu val 0 (zero) viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Buna ziua, va rog o lamurire, cum se inregistreaza o factura cu 5 butoaie de bere \\"timisoreana\\" primita \\"Promo 100 %\\" cu val 0 , total factura 0 . ... (vezi toată discuția)
Reduceri comerciale - omf 1752/2005 flo8200 flo8200 La art. 54, alin. (2) scrie: 'Reducerile comerciale acordate de furnizor nu fac parte din costul de achizitie. Sa intelegem de aici ca daca furnizorul imi ... (vezi toată discuția)